• Home
  • Koláče
  • OBLÍŽ PRST podľa tradičnej receptúry: Geniálny koláčik, ktorý nikdy neomrzí!
0 0
OBLÍŽ PRST podľa tradičnej receptúry: Geniálny koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na cesto:
7 ks Žľtky
200 g Kryštálový cukor
200 g Polohrubá múka
1 čl Prášok do pečiva
2 pl Kakao
11 pl Voda
2 pl Olej
Na krém:
7 ks Bielka
220 g Kryštálový cukor
500-600 ml Mlieko
2 bal. Vanilkový puding
Na polevu:
400 ml Smotana
p.ch. Strúhaná čokoláda

OBLÍŽ PRST podľa tradičnej receptúry: Geniálny koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na cesto:

  • Na krém:

  • Na polevu:

Popis

Zdieľať
(Visited 5 869 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.

2
Hotovo

Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie.

3
Hotovo

Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Domáca a zdravá čokoláda pripravená za 5 minút! Jednoduchší recept na prípravu čokolády neexistuje
Ďalší
Vynikajúci recept na krkovičku s kyslou kapustou. Takto ste ju ešte nepripravovali.
Predošlý
Domáca a zdravá čokoláda pripravená za 5 minút! Jednoduchší recept na prípravu čokolády neexistuje
Ďalší
Vynikajúci recept na krkovičku s kyslou kapustou. Takto ste ju ešte nepripravovali.