• Home
  • Koláče
  • Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!
0 0
Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto:
300 g Polohrubá múka
100 g Práškový cukor
170 g Maslo
1/2 bal. Prášok do pečiva
2 ks Žľtky
4-5 pl Mlieko
Náplň:
250 g Mletý mak
100 g Polohrubá múka
200 g Práškový cukor
1/2 bal. Prášok do pečiva
100 g Maslo
z 1 ks Citrónová kôra
1 čl Vanilková esencia
200 ml Mlieko
2 ks Bielka

Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto:

  • Náplň:

Popis

Zdieľať

Obľúbenou variantou sladkých koláčov a buchiet sú tie, ktoré obsahujú mak. Táto surovina je u nás veľa využívaná, takže ak ste tiež milovníkom makových koláčov, tento recept vás poteší.

Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý v sebe spája dva plátky cesta bohato naplnené makovou zmesou. Ak mak nemusíte, môžete skúsiť kocky naplniť mletými orechmi a alebo vymyslieť vlastnú náplň.

(Visited 1 187 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zmiešajte všetky prísady na cesto. V druhej miske zmiešajte mak, múku, cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Pridajte vanilku, roztavené maslo a mlieko.

2
Hotovo

Bielky vyšľahajte do tvrdej peny a opatrne ich vmiešajte do makového krému.

3
Hotovo

Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ho.

4
Hotovo

Do plechu položte jeden list cesta, na neho navrstvíme plnku a prikryte druhým listom.

5
Hotovo

Pečte v rúre na 180 stupňov a nakoniec nakrájajte na kocky.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!
Ďalší
Ako si pripraviť výbornú prúžkovanú roládu
Predošlý
Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!
Ďalší
Ako si pripraviť výbornú prúžkovanú roládu