• Home
  • Koláče
  • Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!
0 0
Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400g preosiatej Polohrubá múka
250g Maslo
2ks Vajcia
250g Práškový cukor
1 balenie Prášok do pečiva
Náplň
1kg jemného Tvaroh
3ks Žľtky
6 lyžíc Práškový cukor
z 1 citróna Citrónová kôra
100g v teplej vode Hrozienka
1 lyžicu Kyslá smotana

Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!

Cuisine:
  • 50min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Náplň

Directions

Share

Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.

(Visited 1 594 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.

Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na okraje.

2
Done

Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.

Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.

3
Done

Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

Želáme vám dobrú chuť! 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

admin

previous
Nepečené čokoládové rezy s ovsenými vločkami za 30 minút. Lahodné a tak dobré
next
Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách
previous
Nepečené čokoládové rezy s ovsenými vločkami za 30 minút. Lahodné a tak dobré
next
Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách