• Home
  • Koláče
  • 5 lyžíc maku, 1 tabuľka tmavej čokolády, trochu kokosu, neodolateľný vanilkový krém a lahôdka je pripravená!
0 0
5 lyžíc maku, 1 tabuľka tmavej čokolády, trochu kokosu, neodolateľný vanilkový krém a lahôdka je pripravená!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
6 ks Bielka
3 pl Strúhaný kokos
3 pl Cukor
p.ch. Vanilková esencia
5 pl Mletý mak
10 pl múka
15 g Prášok do pečiva
5 pl Mlieko
Krém
4 ks Žľtky
p.ch. Vanilková esencia
1 bal. Vanilkový puding
500 ml Mlieko
6 pl Cukor
250 g Maslo
Glazúra
100 g Horká čokoláda
1 čl Olej

5 lyžíc maku, 1 tabuľka tmavej čokolády, trochu kokosu, neodolateľný vanilkový krém a lahôdka je pripravená!

Kuchyňa:
  • 30 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Glazúra

Popis

Zdieľať

Nikto nemôže odolať makovým koláčom, ale ak sa do cesta dostane trochu kokosu, dostanete naozaj zvláštnu a fantastickú chuť. Lahodný krém a čokoládový krém robí tento koláč ešte luxusnejším!

(Visited 1 399 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravte si cesto:

Vložte vaječné bielky do hlbšej misy, miešajte ručným mixérom kým nedostane tvrdú penu. Pridajte cukor. Pomaly nalejeme mak, kokos, vanilku, prášok do pečiva a mlieko. Jemne premiešajte, zdola nahor. Položte plech 24 × 30 cm s papierom na pečenie, potom pridajte cesto a pečte cca. 20 minút v rúre pri teplote 190 ° C. Keď sa nechá vychladnúť, rozreže sa na 3 rovnaké časti.

2
Hotovo

Pripravte si krém:

Zmiešajte vaječný žĺtok so smotanovým krémom, potom pridajte vanilkový pudingový prášok, vanilkovú príchuť a mlieko. Zložky dobre premiešajte s metličkou, potom varte na miernom ohni, kým nezhustne.

3
Hotovo

Po dokončení nechajte vychladnúť. Maslo nakrájané na kocky vmiešame do krému, potom keď je krém dobrý, bude rozdelený do dvoch rovnakých častí. Pripravte si glazúru: rozdeľte na menšie kúsky čokolády a rozpustite si ju nad parou, potom pridajte olej a premiešajte.

4
Hotovo

Umiestnite prvý list cesta na podnos, naneste polovicu krému, položte druhý list na krém, potom naneste zostávajúcei krém a položte naň tretiu vrstvu. Pritlačte koláč prstami a potom zakryte glazúrou. Okrem maku môžeme v ceste pripraviť hrozienka alebo sušené ovocie. Dobrú chuť k jedlu!

Lydia

Predošlý
Sedliacka výplata – prastarý recept na nezaplatenie: Toto je strašné dobré papanie zo zemiakov za lacný peniaz!
Ďalší
Prudko návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!
Predošlý
Sedliacka výplata – prastarý recept na nezaplatenie: Toto je strašné dobré papanie zo zemiakov za lacný peniaz!
Ďalší
Prudko návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!