Ingrendiencie
-
3 kg Paradajky
-
500 g jablká
-
250 g Cibuľa
-
1,5 šálky Kryštálový cukor
-
1 PL Soľ
-
p.ch. Čierne korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
Popis
Milovníci paradajok, pozor! Sezóna červeného šťavnatého pokladu sa blíži a s ňou aj obdobie spracovávania domácej úrody. Ak ste majiteľom záhrady, ktorá sa pýši krásnymi červenými paradajkami, pripravte si z nich fantastický domáci kečup pod slnkom. Načo by ste kupovali polotovary plné éčok, keď si viete pripraviť zdravšiu a lepšiu variantu?
Prírodné ingrediencie chutia vždy lepšie, než tie umelé. Akokoľvek dobré sú kečupy z regálov potravín, na domácu parádu nemá nič.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetku zeleninu si narežeme na kocky a varíme, pokým nebude všetko vrátane cibule celkom mäkké. Uvarenú zeleninu vlejeme do mixéra a pomixujeme na jemnú zmes. |
2
Hotovo
|
Pomixovanú zmes vrátime do hrnca a varíme, kým poriadne nezhustne, čo potrvá približne 40-50 minút. Počas varenia pridáme soľ, cukor, korenie a mletú papriku a ak máte radi kyslejší kečup, môžete pridať aj jablčný ocot podľa chuti. Keď kečup zhustne, nalejeme ho do pohárov a uzatvoríme, ako pri zaváraní ovocia. |
3
Hotovo
|
Chuť kečupu závisí často krát aj od odrody jabĺk a paradajok. Oboje totiž môžu byť jeden rok kyslejšie, druhý rok zasa sladšie. |
4
Hotovo
|
Preto nezabúdajte ochutnávať a dochucujte, pokým nebude kečup presne podľa vašich predstáv. Prajeme veľa šťastia pri varení a dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |