• Home
  • Rôzne
  • Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
0 0
Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ks Lístkové cesto
20 dkg Šunka
50 dkg Mäkký syr
2 ks surové Zemiaky
p.ch. Soľ, korenie

Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!

Cuisine:
  • 30 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnené syrom a šunkou. Vždy zo stola zmiznú ako prvé. Popri obyčajných jednohubkách a chipsov, sú úplnou delikatesou.

Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni. Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložitého a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom. Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.

(Visited 660 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte.

2
Done

Zmäknuté lístkové cesto si vyvaľkáme. Najlepšie do kruhu. Na neho poukladáte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite mäkký syr.

3
Done

Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska.

4
Done

Kolieska naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.

Zdieľajte tento super recept na slimáky plnenie šunkou a syrom s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú

Lydia

previous
Zmrzlina z čias nášho detstva – pripravená zo 4 ingrediencií a za pár minút!
next
Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!
previous
Zmrzlina z čias nášho detstva – pripravená zo 4 ingrediencií a za pár minút!
next
Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!