• Home
  • Rôzne
  • Keď sa naučíte tento recept na zdravšie čipsy, už nikdy si ich nekúpite v obchode
0 0
Keď sa naučíte tento recept na zdravšie čipsy, už nikdy si ich nekúpite v obchode

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Keď sa naučíte tento recept na zdravšie čipsy, už nikdy si ich nekúpite v obchode

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zemiakové lupienky sú obľúbeným pokrmom mnohých ľudí. Väčšinou sa pripravujú vo veľkej panvici plnej oleja, čo nás odrádza, najmä ak vyznávame zdravý životný štýl. Zdravšou verziou by mohli byť práve zemiakové lupienky, ktoré si pripravíte doma.

Ak ochutnáte tento recept, už nikdy si balíček čipsov nekúpite v obchode.

(Visited 419 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V sklenenej miske si najskôr zmiešajte približne 3 šálky vody a 1 čajovú lyžičku soli. Tento pomer je ideálny v prípade, že máte približne 0,5 kg zemiakov. Čím väčšie množstvo, tým sa dávka vody a soli zvyšuje. Soľ v miske by mala byť úplne rozpustená.

2
Done

Do misky nastrúhajte zemiaky. Na prípravu tenučkých plátkov budete potrebovať špeciálny krájač, ktorý môžete nájsť pod názvom „mandolína“. Ak mandolínu nemáte, pokúste sa zemiaky nakrájať pomocou noža.

3
Done

Všetky plátky by mali byť ponorené vo vode.

4
Done

Do veľkého hrnca si dáme 6 až 7 šálok vody a jednu lyžičku soli. Privedieme ju do varu.

5
Done

Nakrájané zemiaky vyberte z misky a vložte ich do vriacej vody. Blanšírujte zemiaky približne 4 až 5 minút na najväčšom plameni. Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava, kedy sa zelenina alebo ovocie najskôr krátko povarí a potom sa vloží do studenej vody.

6
Done

Potom vypnite sporák, hrniec zakryte pokrievkou a nechajte zemiaky ponorené ďalšie 3 až 4 minúty. Zemiaky by mali byť trochu priesvitné. Sceďte ich, opláchnite studenou vodou a vložte naspäť do misky.

7
Done

Pridajte 1 lyžičku rozpusteného kokosového oleja a 1 lyžičku soli. Všetko dobre pomiešajte, a ak je potrebné, pridajte ešte kokosový olej. Potom zemiakové plátky poukladajte na plech, na ktorom je papier na pečenie. Rozostup medzi jednotlivými kolieskami by mal byť približne 0,5 cm. Zemiakové čipsy pečieme v predhriatej rúre na 250 °C približne 10 až 15 minút.

8
Done

Čipsy pravidelne kontrolujte. Keď uvidíte mierne hnedé okraje a zlatavý povrch, môžete ich vybrať z rúry. Nechajte ich vychladnúť a následne môžete podávať. Ideálny pokrm k filmu alebo na párty s priateľmi. Dobrú chuť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Babičkina dobrota: Zapekaná kapusta v sklenenej mise s mäsom, cibuľou a syrom! Upečené máte za 30 minút!
next
Mliečna ryža. Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva.
previous
Babičkina dobrota: Zapekaná kapusta v sklenenej mise s mäsom, cibuľou a syrom! Upečené máte za 30 minút!
next
Mliečna ryža. Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva.