• Home
  • Koláče
  • ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!
0 0
ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Rebarbora
Cesto
450 g Polohrubá múka
1 bal. Prášok do pečiva
400 ml Šľahačková smotana
250 g Práškový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
štipka Soľ
5 ks Žľtky
3 ks Vajcia
Vrchná vrstva
5 ks Bielka
štipka Soľ
250 g Práškový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
Práškový cukor

ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!

Cuisine:
  • 40 min.
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Cesto

  • Vrchná vrstva

Directions

Share

Vedeli ste, že rebarbora je jedna z najzdravších zelenín? Kyselkavá a osviežujúca. A koláč z nej je fantastický.

Šťavnatý rebarborový koláč so snehovou prikrývkou

(Visited 2 548 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rebarboru umyte a ošúpte..potom ju nakrájajate na malé kúsky.

2
Done

Poto vyšľaháme si 5 žĺtkov cukrom, pridáme smotanu, celé vajcia, vanilkový cukor a nakoniec zľahka múku s práškom do pečiva so štipkou soli.

3
Done

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. Po povrchu poukladáme rebarboru a plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 22 minút..

4
Done

Zatiaľ si pripravíme sneh. Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor, a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh. Pripravený sneh rozotrieme po povrchu predpečeného koláčika.

5
Done

Koláčik dopekáme pri tej istej teplote ešte asi 15 minút.

6
Done

Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Lydia

previous
Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!
next
Raňajky, ktorá vás nakopnú: frittata so zeleninou
previous
Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!
next
Raňajky, ktorá vás nakopnú: frittata so zeleninou