Ingrendiencie
-
400g Mleté bravčové mäso
-
1ks Vajcia
-
1ks Cibuľa
-
200g Ryža
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
120g Paradajkový pretlak
-
1 liter Voda
-
1 čl Práškový cukor
-
4 čl Hrubá múka
-
4 PL Olej
-
5 ks Paprika
-
1 čl Mletá červená paprika
Popis
Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Celé papriky umyte, osušte, odkrojte vrch od stonky a vydlabte zrniečka. Pripravené papriky odložte nabok a pripravte si mäsovú plnku. Cibuľu nasekajte nadrobno, pridajte mleté mäso, premytú ryžu, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Zmes natesno naplňte do vydlabaných paprík a z mäsovej zmesi, čo vám ostala, vyšúľajte guľky. |
2
Hotovo
|
Omáčku začnite pripravovať zo zápražky, ktorú si spravte z múky a oleja, pridajte červenú mletú papriku a nakoniec zalejte paradajkový pretlak. Zamiešajte a zalejte cca 2-3 pohármi vody a osoľte. Čím viac vody pridáte, tým bude omáčky menej, pretože ryža ju absorbuje. Keď sa omáčka trochu zohreje, pridajte do nej naplnené papriky a mäsové guličky a varte. Postupne pridávajte po pohároch vodu, ale len toľko, aby bola omáčka stále hustá, nesmie sa z nej stať polievka. Papriky v omáčke varte približne hodinu, potom ochutnajte kúsok z mäsovej guľky a ak je ryža mäkká, omáčku dochuťte a odstavte. Pozor, pri varení plnenej papriky by ste obsah hrnca nemali miešať, inak sa vám môžu mäsové guľky rozpadnúť. Prajeme dobrú chuť! zdroj: nosalty.hu |