• Home
  • Hlavné jedlá
  • Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v …
0 0
Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v …

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
400g Mleté bravčové mäso
1ks Vajcia
1ks Cibuľa
200g Ryža
Soľ
Čierne korenie
120g Paradajkový pretlak
1 liter Voda
1 čl Práškový cukor
4 čl Hrubá múka
4 PL Olej
5 ks Paprika
1 čl Mletá červená paprika

Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v …

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu.

(Visited 3 823 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Celé papriky umyte, osušte, odkrojte vrch od stonky a vydlabte zrniečka. Pripravené papriky odložte nabok a pripravte si mäsovú plnku. Cibuľu nasekajte nadrobno, pridajte mleté mäso, premytú ryžu, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Zmes natesno naplňte do vydlabaných paprík a z mäsovej zmesi, čo vám ostala, vyšúľajte guľky.

2
Hotovo

Omáčku začnite pripravovať zo zápražky, ktorú si spravte z múky a oleja, pridajte červenú mletú papriku a nakoniec zalejte paradajkový pretlak. Zamiešajte a zalejte cca 2-3 pohármi vody a osoľte. Čím viac vody pridáte, tým bude omáčky menej, pretože ryža ju absorbuje. Keď sa omáčka trochu zohreje, pridajte do nej naplnené papriky a mäsové guličky a varte. Postupne pridávajte po pohároch vodu, ale len toľko, aby bola omáčka stále hustá, nesmie sa z nej stať polievka. Papriky v omáčke varte približne hodinu, potom ochutnajte kúsok z mäsovej guľky a ak je ryža mäkká, omáčku dochuťte a odstavte. Pozor, pri varení plnenej papriky by ste obsah hrnca nemali miešať, inak sa vám môžu mäsové guľky rozpadnúť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: nosalty.hu

Lydia

Predošlý
Úžasné cesnakové žemličky máte hotové do 30 minút. Ohromíte s tým celú rodinu! Sú tak ľahké a chutné
Ďalší
Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!
Predošlý
Úžasné cesnakové žemličky máte hotové do 30 minút. Ohromíte s tým celú rodinu! Sú tak ľahké a chutné
Ďalší
Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here