Ingrendiencie
-
1 kg Kyslá kapusta
-
2-3 ks Klobása
-
Huby
-
Cesnak
-
Bračová masť
-
Cibuľa
-
Zemiaky
-
Soľ, korenie
-
Rasca
Popis
Prinášame vám recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý. Spôsob prípravy a výber surovín sa líši v závislosti od krajov našej malebnej krajiny a preto vám my prinášame recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Červenú papriku však nemôžete smažiť príliš dlho, pretože dostane horkú chuť. Ideálne 1 minútu a následne pridať kapustu, zaliať vodou a priviesť do varu. |
3
Hotovo
|
Ak použije kapustu, ktorá už je ochutená rascou, bobkovým listom alebo iným korením, nemusíte tieto prísady pridávať. Do hrnca ku kapuste pridáme klobásky a varíme asi jeden a pol hodiny. |
4
Hotovo
|
Klobásky vyberieme z hrnca a pridáme zemiaky. Nakrájame ich na drobné kocky alebo ich môžete postrúhať a pridáte ich spolu s hríbmi do hrnca a varíme, kým zemiaky nezmäknú. |
5
Hotovo
|
Opäť do hrnca pridáte klobásky, ktoré môžete nechať v celku alebo nakrájané na kocky, dochutíme roztlačeným cesnakom. |