• Home
  • Rôzne
  • Na zimu som uskladnila uhorky bez toho aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné
0 0
Na zimu som uskladnila uhorky bez toho aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Uhorky

Na zimu som uskladnila uhorky bez toho aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Chuť čerstvých chrumkavých uhoriek pozná asi každý z nás a vieme si nimi ochutiť nejeden pokrm. V lete ich je hojne, no v zime sa musíme spoliehať len na tie zavárané, ktoré pri spracovaní strácajú množstvo zdraviu prospešných živín.

Existuje spôsob, akým by sme si vedeli udržať uhorky čerstvé a chrumkavé po celú zimu bez zavárania? Nasledujúce triky poznali už naše babičky, preto je čas ich oprášiť a vyskúšať niečo aj v dnešnej dobe.

(Visited 916 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Spôsob č. 1

Toto je pravdepodobne najlepší spôsob, ako udržať zeleninu čerstvú aj v období zimy. Namiesto uhoriek môžete pokojne použiť paradajky, slivky, broskyne, marhule alebo jablká. Čo sa týka uhoriek, uistite sa, že ste si vybrali nepoškodené a nezhnité kúsky.

Umyte si uhorky a nechajte ich vyschnúť na uteráku. Ak sa vám ich nechce umývať, pretrite ich suchou handričkou. Umyjete ich až vtedy, keď si ich pred konzumáciou vyberiete z nádoby.
Vyčistené uhorky umiestnite do čistých, suchých a sterilizovaných pohárov.
Do vnútra skla vložte sviečku (nie aromatickú) a zapáľte ju.

Nechajte ju horieť po dobu 10 minút bez vrchného uzáveru. Počas tejto doby kyslík na dne pohára vyhorí a vystúpi nahor.
Teraz je potrebné sklo uzavrieť tak, aby sa sviečka nezhasila. Po uzatvorení bude sviečka horieť, kým sa v nádobe nachádza kyslík – približne 30 sekúnd a potom sama zhasne.

Sklenené poháre skladujte na chladnom mieste. Uhorky budú chutiť ako keby ste si ich práve kúpili v obchode. Vydržia vám celú zimu, no je možné, že ich skonzumujete omnoho skôr!

2
Hotovo

Spôsob č. 2

Mnoho gazdiniek používa obyčajnú vodu. Ako je to možne?

Vezmite si hrniec a položte ho na chladné miesto.
Vložte do neho uhorky tak, aby sa ostrými koncami dotýkali dna.
Zalejte ho vodou do 25% celkového objemu. Pravidelne vodu meňte, aby sa uhorky nezačali zohrievať.

3
Hotovo

Spôsob č. 3

Nasledujúca metóda sa vykonávala ešte v časoch, kedy chladničky ešte neboli tak prístupné ako teraz.

Uhorky si utrite suchou utierkou a vložte ich do súdka. Prikryte ich utierkou a súdok zavrite.
Súdok s uhorkami presuňte do rybníka až na dno.
Týmto spôsobom zostanú uhorky svieže až do polovice zimy. Chuť a vzhľad ako zo záhradky!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:sovkusom.ru

Lydia

Predošlý
Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM
Ďalší
Zabudnite na obyčajné buchty! Recept na fantastické pečené buchty s tou najlepšou chuťou!
Predošlý
Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM
Ďalší
Zabudnite na obyčajné buchty! Recept na fantastické pečené buchty s tou najlepšou chuťou!