Ingrendiencie
-
8 ks Kuracie stehná
-
1 ks citrón
-
1 pl Oregáno
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
3 pl Olivový olej
-
500 ml Slepačí vývar
-
1 ks Cibuľa
-
180 g Ryža
-
p.ch. Soľ
Popis
Z Gréckej kuchyne. Keď vyskúšate tento recept, bude sa vám zdať, že je ho neúrekom. Nechajte v hrnci šťavu z kurčaťa spolu s oregánom a citrónovou kôrou vsiaknuť do voňavej ryže. Tá bude mať vďaka bujónu nielen krásne plnú chuť, ale ochutí aj samotné mäso.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie stehná umyte a zo všetkých strán osoľte a okoreňte. |
2
Hotovo
|
Teraz si pripravte marinádu z oleja, citrónovej šťavy a kôry, oregána a drtených strúčikov cesnaku. |
3
Hotovo
|
Touto zmesou mäso zo všetkých strán pokryte a nechajte marinovať minimálne hodinu. V inej nádobe zalejte 1 kocku MAGGI Slepačieho bujónu vriacou vodou a zamiešajte. |
4
Hotovo
|
Keď je mäso namarinované, na troche oleja ho vo väčšej liatinovej panvici zo všetkých strán sprudka opečte. Zvyšok marinády si nechajte. |
5
Hotovo
|
Opečené mäso vyberte na tanier a z panvice odstráňte olej a pripečené zvyšky. Teraz dajte na panvicu rozohriať lyžicu masla a orestujte na jemno nasekanú cibuľu. |
6
Hotovo
|
Teraz k nej pridajte neprepláchnutú ryžu a zvyšnú marinádu. Krátko orestujte, aby sa ryža obalila tukom. |
7
Hotovo
|
Rúru predohrejte na 180 stupňov. |
8
Hotovo
|
Po pol hodine odklopte a pokrm dopečte do zlatista ešte asi 5 minút. Pred podávaním jedlo posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. |