Ingrendiencie
-
1 ks Lístkové cesto
-
1 ks Bielka
-
150 g Práškový cukor
-
1 pl Hladká múka
-
p.p. Marhuľový džem
Popis
Výborný recept, ktorý zdieľala pani Mária vo facebook skupine Recepty a rady do kuchyne.
(Visited 5 681 times, 2 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske si vyšľaháme bielko, cukor a múku. Vznikne nám hladká kašovitá bielková hmota. Cesto si vyvaľkáme rovnomerne do tvaru obdĺžnika, aby malo rovnakú hrúbku. |
2
Hotovo
|
Bielkovú hmotu navrstvíme na cesto tak, aby nebola úplne po okraje, ale nechajte si tam aspoň pol centimetra rezervu. |
3
Hotovo
|
Do zdobiaceho sáčku si dáme džem a vytvoríme mriežku, prípadne špadlou vytvorte zaujímavé vzory. |
4
Hotovo
|
Cesto potom pokrájame na tyčinky a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nám povrch nepopraská, cca 10 minút. |