Ingredients
-
1 ks Lístkové cesto
-
1 ks Bielka
-
150 g Práškový cukor
-
1 pl Hladká múka
-
p.p. Marhuľový džem
Directions
Výborný recept, ktorý zdieľala pani Mária vo facebook skupine Recepty a rady do kuchyne.
(Visited 2 549 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
|
V miske si vyšľaháme bielko, cukor a múku. Vznikne nám hladká kašovitá bielková hmota. Cesto si vyvaľkáme rovnomerne do tvaru obdĺžnika, aby malo rovnakú hrúbku. |
2
Done
|
Bielkovú hmotu navrstvíme na cesto tak, aby nebola úplne po okraje, ale nechajte si tam aspoň pol centimetra rezervu. |
3
Done
|
Do zdobiaceho sáčku si dáme džem a vytvoríme mriežku, prípadne špadlou vytvorte zaujímavé vzory. |
4
Done
|
Cesto potom pokrájame na tyčinky a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nám povrch nepopraská, cca 10 minút. |