Ingrendiencie
-
1 zväzok Petržlen
-
1 zväzok Koriander
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
1/2 ks Cibuľa
-
1 čl Oregáno
-
1 čl Bazalka
-
1/2 ks Pálivá paprika
-
100 ml Olivový olej
-
3 pl Jablčný ocot
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Ak ľúbite pripravovať mäso, kuracinu alebo rybu na grile, to neodkladne použite chimichurri. Týmto zložitým slovom nazývajú omáčku na pečené mäso.
Recept na chimichurri pochádza z Argentíny.
Pripravujú ho z jemne narezaného petržlenu, mletého cesnaku, olivového oleja, bieleho alebo červeného octu. Podľa želania si môžete do chimichurri pridať koriander, červenú papriku, tymián, citrón a bobkový list.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Petržlen a koriander pomeľte a dajte do nádoby ponorného mixéra. |
2
Hotovo
|
K zmesi vysypte oregáno, bazalku, soľ a korenie, pridajte ocot. Všetko starostlivo rozdrvte. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
vitamín A (v petržlene je ho viac ako v mrkvi) |
5
Hotovo
|
Okrem vitamínov sa v petržlene nachádzajú minerály ako draslík, vápnik, sodík, horčík, fosfor, železo, zinok, jód a iné. |
6
Hotovo
|
Petržlen je zdrojom celulózy, ktorá sa podieľa na čistení čriev od zvyškov trávenia. |
7
Hotovo
|
Toto sú hlavné liečivé účinky tejto rastliny: Rastlina reguluje úroveň glukózy v krvi, |
8
Hotovo
|
Máte radi petržlen? Ako často užívate zeleninu? Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |