Ingrendiencie
-
800 g Polohrubá múka
-
400 ml Mlieko
-
250 g Maslo
-
1 ks Vajcia
-
1 kocka Čerstvé droždie
-
450 g Oškvarky
-
p.p. Bračová masť
-
p.ch. Soľ
-
1 čl Cukor
-
1 čl Rasca
Popis
Všetkým známe jemné a chutné domáce pečivo, ktoré zo stola mizne rýchlosťou svetla a nedá sa mu odolať. Pripraviť oškvarkové pagáčiky je oveľa jednoduchšie než ako to vyzerá. Mybmáme pre vás recept na tie klasické oškvarkové pagáčiky, ktoré piekla vaša babička, no môžete pridať niečo pikantné, roztlačený cesnak či posypať syrom pred pečením.Ingrediencie:
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hneď na začiatku si pripravte kvások. |
2
Hotovo
|
Cesto musí byť hladké a nie veľmi tuhé. Cesto nechajte odstáť zhruba 15 minút a potom opäť poriadne premiešajte a pripravte si ho na dosku, na ktorej cesto rozvaľkáte. |
3
Hotovo
|
Cesto s oškvarkami preložte na trikrát a jemne rozvaľkajte. |
4
Hotovo
|
Takto pripravené kolieska nechajte kysnúť na čistom plechu 30 minút. Medzitým si pred pečením pripravte rozšľahané vajíčko so soľou, ktorým potriete kolieska. Pagáčiky pečte 15 minút na 190°C. |