• Home
  • Rôzne
  • Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa klasického receptu!
0 0
Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa klasického receptu!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

800 g Polohrubá múka
400 ml Mlieko
250 g Maslo
1 ks Vajcia
1 kocka Čerstvé droždie
450 g Oškvarky
p.p. Bračová masť
p.ch. Soľ
1 čl Cukor
1 čl Rasca

Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa klasického receptu!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Všetkým známe jemné a chutné domáce pečivo, ktoré zo stola mizne rýchlosťou svetla a nedá sa mu odolať. Pripraviť oškvarkové pagáčiky je oveľa jednoduchšie než ako to vyzerá. Mybmáme pre vás recept na tie klasické oškvarkové pagáčiky, ktoré piekla vaša babička, no môžete pridať niečo pikantné, roztlačený cesnak či posypať syrom pred pečením.Ingrediencie:

(Visited 905 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Hneď na začiatku si pripravte kvások.
Do mlieka pridajte droždie s troškou cukru a nechajte nakysnúť.
V miske si zmiešajte všetky suroviny potrebné na cesto okrem škvarkov.

2
Hotovo

Cesto musí byť hladké a nie veľmi tuhé. Cesto nechajte odstáť zhruba 15 minút a potom opäť poriadne premiešajte a pripravte si ho na dosku, na ktorej cesto rozvaľkáte.
Oškvarky si pomeľte a ak nie sú dosť slané, tak aj posoľte.
Cesto si rozvaľkajte na hrúbku približne jedného a pol centimetra a potrite ho vlažnými oškvarkami.

3
Hotovo

Cesto s oškvarkami preložte na trikrát a jemne rozvaľkajte.
Takto ho nechajte opäť postáť 15 minút. Po 15 minútach postup opakujte znova aj s rozvaľkaním.
Po preložení a rozvaľkaní by malo mať cesto hrúbku 1 a pol až 2 centimetre. Použite tupú stranu noža a vytvorte na ňom mriežky a následne povykrajujte kolieska.

4
Hotovo

Takto pripravené kolieska nechajte kysnúť na čistom plechu 30 minút. Medzitým si pred pečením pripravte rozšľahané vajíčko so soľou, ktorým potriete kolieska. Pagáčiky pečte 15 minút na 190°C.

Lydia

Predošlý
Najlepšia snehová poleva na torty a koláče všetkých čias, nerozteká sa, jednoducho výborná. Inú už robiť nebudete
Ďalší
Rýchla marináda hotová za 5 minút, po ktorej bude mäso lahodné a šťavnaté
Predošlý
Najlepšia snehová poleva na torty a koláče všetkých čias, nerozteká sa, jednoducho výborná. Inú už robiť nebudete
Ďalší
Rýchla marináda hotová za 5 minút, po ktorej bude mäso lahodné a šťavnaté
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here