• Home
  • Hlavné jedlá
  • Pripravte si granadiersky pochod podľa tohto receptu a už iný robiť nebudete. Pozrite, v čom sa líši od klasického!
0 0
Pripravte si granadiersky pochod podľa tohto receptu a už iný robiť nebudete. Pozrite, v čom sa líši od klasického!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
7 ks Zemiaky
250 g Cestoviny
50 g Maslo
1ks Cibuľa
Olivový olej
Soľ
Čierne korenie
Rasca
Mletá červená paprika

Pripravte si granadiersky pochod podľa tohto receptu a už iný robiť nebudete. Pozrite, v čom sa líši od klasického!

Kuchyňa:
  • Porcie 3
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Prichystajte si vynikajúci granadír podľa nášho receptu. Určite vám zachutí! Granadír je jednoduché jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý. Vyskúšajte ho urobiť podľa nášho receptu. bezpodmienečne zachutí všetkým. Ak chcete svojich hostí prekvapiť a ukázať im niečo nové, pridajte opečenú slaninku, trocha pečenej krkovičky, či podusenú kyslú kapustu. Kvôli výraznejšej chuti môžete jedlo podávať aj s kyslými uhorkami. Nimi určite nič nepokazíte!

(Visited 2 025 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Tieto suroviny vystačia na prípravu 3-4 porcii.Granadiersky pochod trvá pripraviť približne 45 minút.

2
Hotovo

Ako prvé oškrabeme zemiaky, ktoré následne aj umyjeme a pokrájame ich na menšie kocky.
Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Na panvicu pridáme maslo, olivový olej a už nakrájanú cibuľu, ktorú dohneda opražíme.
Pridáme nakrájané zemiaky, ktoré osolíme, dochutíme mletým čiernym korením, rascou a zasypeme mletou červenou paprikou. Koreníme podľa potreby.

3
Hotovo

Zemiaky za stáleho miešania restujeme na miernom ohni približne 5 minút, pokým sa zemiaky obalia v opraženej cibuľke.
Zemiaky na panvici treba pribežne podliať asi 1,5 dl vody, môžeme ich zakryť pokrievkou a nechať dusiť približne 15 minút dokým nezmäknú. Počas varenia ich občas premiešame.
Zatiaľ dáme uvariť do osolenej vody fliačky (odporúčame použiť domáce). Po dovarení cestovín vodu scedíme napríklad pomocou sitka.

4
Hotovo

Dovarené zemiaky odstavíme, pridáme fliačky a poriadne premiešame.
Takto pripravené jedlo môžeme servírovať na taniere.
Granadír môžeme podávať napríklad aj s čalamádou. Ochutiť ho môžeme aj postrúhaným syrom. Pre obľúbencov mäsitých pokrmov, môžeme do jedla pridať kúsky opečenej slaninky, či vyššie spomínanú pečenú krkovičku.

Lydia

Predošlý
Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!
Ďalší
Ak máte doma radi rezne, tak za tieto BANÍCKE BRAVČOVÉ REZNE Vám chlap bude bozkávať ruky!
Predošlý
Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!
Ďalší
Ak máte doma radi rezne, tak za tieto BANÍCKE BRAVČOVÉ REZNE Vám chlap bude bozkávať ruky!