Ingrendiencie
-
2 ks Červená paprika
-
2 ks Cuketa
-
p.ch. Huby
-
1 ks Cibuľa
-
1/4 šálky Olivový olej
-
1 čl Soľ
-
1 čl Čierne korenie
-
1 pl Provensálske bylinky
-
450 g Cestoviny penne
-
3 šálky Omáčka marinara
-
1 šálka Strúhaný syr
-
1/2 šálky struh. Údená mozzarela
-
1/2 šálky Mrazený hrášok
-
1/4 šálky Strúhaný parmezán
-
2 pl Maslo
Popis
Čo Vás napadne, keď počujete slovo „Taliansko“? Prvá vec, ktorá napadne nás, sú jednoznačne cestoviny – ochutené, korenené a pokorné jedlo. A čo viac, je to tak rýchly a jednoduchý pokrm, že si našiel zaľúbenie takmer všetkých.
Navrhujeme Vám vyskúšať tento chutný recept na prípravu talianskych cestovín, ktorý je vhodný najmä vtedy, keď Vás čas tlačí.
Zapečené penne so zeleninou
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si predhrejte rúru na 230 ° C. |
2
Hotovo
|
Pridajte 1/2 ČL soli, 1/2 ČL korenia a bylinky, a pečte po dobu 15 minút, kým zelenina nezmäkne. |
3
Hotovo
|
Následne skombinujte pečenú zeleninu, penne, omáčku marinara, syr, hrášok, 1/2 ČL soli a 1/2 ČL korenia vo veľkej miske, a všetko dôkladne premiešajte. |
4
Hotovo
|
Pečte cestoviny, kým sa neobjaví zlatá krusta a syr sa úplne neroztaví. |