Ingrendiencie
-
CESTO
-
1 kg Polohrubá múka
-
2 ks Vajcia
-
150 g Maslo
-
500 ml Mlieko
-
1 pl Cukor
-
1 ks Čerstvé droždie
-
p.ch. Soľ
-
p.p. Bračová masť
-
PLNKA
-
500 ml Kyslá smotana
-
250 g Udená slanina
-
p.ch. Čierne korenie
Popis
Slovenska kuchyňa starých mám, ponúka veľa chutných a zaujímavých receptov, ktoré sa zachovali dodnes. Jedným z nich sú aj podpecníky s kyslou smotanou a slaninkou. Chutné a chrumkavé cesto s upečenou prerastenou slaninkou je jednoducho mňamka.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 190 °C. V mise z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Premiešame a necháme pri izbovej teplote odležať. |
2
Hotovo
|
Medzitým vo väčšej mise premiešame múku, vajíčka, maslo a soľ. Kvások pridáme do veľkej misy k cestu, vymiesime a necháme približne hodinu kysnúť pod utierkou na teplom mieste. |
3
Hotovo
|
Slaninku nakrájame na menšie kúsky. Na vymastený plech dáme najskôr vykysnuté cesto, potrieme kyslou smotanou, posypeme slaninkou a čiernym korením. Pečieme asi 45 minút, kým cesto krásne nezozlatne. |