• Home
  • Rôzne
  • Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.
0 0
Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
1 kg Polohrubá múka
2 ks Vajcia
150 g Maslo
500 ml Mlieko
1 pl Cukor
1 ks Čerstvé droždie
p.ch. Soľ
p.p. Bračová masť
PLNKA
500 ml Kyslá smotana
250 g Udená slanina
p.ch. Čierne korenie

Podpecníky s kyslou smotanou a slaninou.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Slovenska kuchyňa starých mám, ponúka veľa chutných a zaujímavých receptov, ktoré sa zachovali dodnes. Jedným z nich sú aj podpecníky s kyslou smotanou a slaninkou. Chutné a chrumkavé cesto s upečenou prerastenou slaninkou je jednoducho mňamka.

(Visited 1 645 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru predhrejeme na 190 °C. V mise z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Premiešame a necháme pri izbovej teplote odležať.

2
Hotovo

Medzitým vo väčšej mise premiešame múku, vajíčka, maslo a soľ. Kvások pridáme do veľkej misy k cestu, vymiesime a necháme približne hodinu kysnúť pod utierkou na teplom mieste.

3
Hotovo

Slaninku nakrájame na menšie kúsky. Na vymastený plech dáme najskôr vykysnuté cesto, potrieme kyslou smotanou, posypeme slaninkou a čiernym korením. Pečieme asi 45 minút, kým cesto krásne nezozlatne.

Lydia

Predošlý
Úžasné rezy so šľahačkou.
Ďalší
Plnená bravčová roláda.
Predošlý
Úžasné rezy so šľahačkou.
Ďalší
Plnená bravčová roláda.