Ingrendiencie
-
50 g Hladká múka
-
2 čl Soľ
-
6,3 dkg Bračová masť
-
2 ks Žľtky
-
3 dkg Čerstvé droždie
-
25 dkg Oškvarky
-
p.p. Mlieko
Popis
Je to zaujímavá kombinácia, oplatí sa ich vyskúšať! Chutia famózne, ak túžiš po niečom naozaj chutnom, tak ich čím skôr upeč. Je to výborná voľba na všelijaké príležitosti!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z droždia a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme do väčšej misky a pridáme dve žĺtky. Pridáme soľ a toľko mlieka aby sme dostali stredne mäkké cesto. Dôkladne vymiesime. Oškvarky pomelieme a rozmiešame ich z mastou. Cesto vyvaľkáme a potrieme ho rozmiešanými oškvarkami. |
2
Hotovo
|
Začneme skladať, 1/3 preložíme z pravej strany a 1/3 z ľavej strany. Teraz to zopakujeme. Postupujeme ako pri lístkovom ceste. |
3
Hotovo
|
Odložíme na pomúčenú dosku a necháme odležať asi 20 minút. Po odležaní zopakujeme postup prekladania. Vaľkanie a prekladanie zopakujeme 3x a za každým prekladaním necháme 20 minút cesto odležať. Nakoniec vyvaľkáme cesto na 4mm. |
4
Hotovo
|
Pomocou pohára vykrajujeme pagáčiky, do stredu položíme za jednu lyžičku slivkového lekváru a v strede spojíme z oboch strán. Silno stlačíme aby sa cesto počas pečenia neuvoľnilo. Poukladáme na plech a potrieme ich vajíčkom. |
5
Hotovo
|
V predhriatej rúre na 220°C ich pečieme 20 minút. |
6
Hotovo
|
!!! Ja som nepridala k oškvarkom maslo, iba do cesta som pridala kúsok oleja. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |