0 0
Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Zemiaky
2 PL Sojová omáčka
2 PL Olej
3 PL Med
Horčica
4-5 ks Strúčiky cesnaku
oregáno,bazalka... Bylinky
podľa chuti Soľ

Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!

Kuchyňa:
  • 45min
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

 

Zemiaky sú u nás častým pokrmom na stole, je to skvelá príloha, ktorá sa hodí ku všetkému a príprava nie je náročná.

 

Chcem sa s vami podeliť o tento recept na pečené zemiaky, ktoré naozaj nemajú chybu.
Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, zemiaky sú potom krásne zlaté a chrumkavé.

(Visited 1 724 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme celé aj so šupkou uvariť do osolenej vody do zmäknutia. Potom vodu zlejeme a dáme vychladnúť.

2
Hotovo

Pripravíme si marinádu – Zmiešame v miske sójovú omáčku, med, horčicu, sušené bylinky, pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soli nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná a ešte sme si uvarili zemiaky v osolenej vode.

3
Hotovo

Potom si uvarené zemiaky aj so šupkou nakrájame na plátky a dáme do misky k marináde a necháme odstáť, aby sa nám marináda spojila so zemiakmi.

4
Hotovo

Plech si vymastíme trochou oleja alebo dáme papier na pečenie a zemiaky budeme piecť na 200 stupňov do zlatista.

5
Hotovo

Pečené zemiaky, môžeme konzumovať ako samostatný pokrm s domácou tatarkou alebo ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách
Ďalší
Mäsové placky z mletého mäsa s cibuľou a plátkom syra! Za 30 minút máte hotovo!
Predošlý
Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách
Ďalší
Mäsové placky z mletého mäsa s cibuľou a plátkom syra! Za 30 minút máte hotovo!