• Home
  • Hlavné jedlá
  • Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!
0 0
Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2,5 kg plátkov Bravčové mäso
1 ks Cesnak
Soľ
Čierne korenie
3 ČL Med
2 PL Horčica
1 ČL Balzamikový ocot
2 kg Zemiaky
Olej
5 ks Cibuľa

Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!

Cuisine:
  • 55min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Bravčové mäso je u nás veľmi obľúbené, takže sa vždy hodia inšpirácie na nejakú novú úpravu. Ak práve takú inšpiráciu hľadáte, skúste tento recept. Jedná sa o lahodné bravčové plátky na mede.

 

Celé jedlo je zapekané a obsahuje už aj zemiaky. Nielenže teda ušetríte čas pri príprave, ale aj nezašpiníte toľko riadu a po dobrom obede si tak môžete s kľudným svedomím odpočinúť.

(Visited 380 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rozdrvte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrite každý plátok mäsa z oboch strán.

2
Done

Olúpte a nakrájajte zemiaky a umiestnite ich do plechu, či zapekacej misky. Pridajte nakrájané cibule.

Na zemiaky s cibuľou položte mäso. Ak máte čas, môžete ho nechať marinovať cez noc.

3
Done

Zakryte fóliou a pečte, kým zemiaky nie sú mäkké a mäso nepustí šťavu. Nakoniec odstráňte fóliu a pečte ešte 10 minút.

Dobrú chuť!

Lydia

previous
Ak máš doma zemiaky a syr, môžeš si pripraviť výborné jedlo. Ak si ho pripravíte takto, vaši hostia vás budú nosiť na rukách!
next
Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Toto sú tie najlepšie plnené papriky v paradajkovej omáčke, aké som kedy jedla!
previous
Ak máš doma zemiaky a syr, môžeš si pripraviť výborné jedlo. Ak si ho pripravíte takto, vaši hostia vás budú nosiť na rukách!
next
Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Toto sú tie najlepšie plnené papriky v paradajkovej omáčke, aké som kedy jedla!