• Home
  • Fast Food
  • Cigánska v kastróliku: Jednoduchý recept, ktorý ale zasýti každého v rodine. Lepšiu cigánsku ste ešte nejedli!
Cigánska v kastróliku: Jednoduchý recept, ktorý ale zasýti každého v rodine. Lepšiu cigánsku ste ešte nejedli!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

20g
Fat
10g
Protein
5g
Carbs
10g
Sugars
5g
Trans Fat
500
Calories

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cigánska v kastróliku: Jednoduchý recept, ktorý ale zasýti každého v rodine. Lepšiu cigánsku ste ešte nejedli!

Comfort food at its best

Features:
  • Bezlepkový
  • Pikantné
  • Vegetárianske
Cuisine:
  • 10 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Milovníci cigánskej pozor! Máme pre vás báječnú dobrotku, ktorú ste ešte nejedli. Takýto jednoduchý a vynikajúci variant cigánskej si môžete doma pripraviť bez menšej roboty. Jednoducho ju dajte piecť aj so zemiakmi v pekáči. Tzv. Cigánsku v kastróle si zamiluje každý gurmán.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Steps

1
Done
20 min

Mäso si naporciujeme a napácujeme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja, alebo masti a naukladáme naň polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Na plechu ich osolíme, okoreníme.

2
Done
10 min

Na to naukladáme polovicu množstva cibule nakrájanej na kolieska. Slaninu si nakrájame na menšie kocky a rozsypeme ju pomedzi zemiaky a cibuľu.

3
Done
4
Done

Na záver pridáme marinované mäso.

5
Done

Celý postup vrstvenia opakujeme ešte raz.

6
Done

Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 50-60 minút.

7
Done

Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a pridáme ľubovoľné koreniny.

8
Done

Pred koncom pečenia vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. Na vrch vylejeme smotanovú omáčku a bez alobalu dáme opäť do rúry pri rovnakej teplote dokým smotana nezačne hnednúť.

admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Až budete nabudúce robiť obaľovaný chleba vo vajíčku, vyskúšajte toto vylepšenie. Nie je to o moc zložitejšie, výsledok je ale neporovnateľný!
next
Výborná nepečená kokosová roláda hotová za pár minút
previous
Až budete nabudúce robiť obaľovaný chleba vo vajíčku, vyskúšajte toto vylepšenie. Nie je to o moc zložitejšie, výsledok je ale neporovnateľný!
next
Výborná nepečená kokosová roláda hotová za pár minút

Add Your Comment