• Home
  • Rôzne
  • Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách
0 0
Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1,2 kg Špekačky
0,5 kg Cibuľa
/ poháre 3 l / Feferonka
Nálev
0,4 l Ocot
0,6 l Voda
1 PL Soľ
3 PL Kryštálový cukor
1PL Olej
3 ks Bobkový list
5 guličiek Nové korenie
1 ČL Čierne korenie

Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Nálev

Popis

Zdieľať

Recept som získala od priateľa, ktorý tieto utopence pripravil v lete, keď sme išli na vodu. Nezostalo vôbec nič. Utopencov je veľa a každému chutia iní, ale pre nás sú títo najlepšie a každý kto ochutnal, bol nadšený! Snáď budú chutiť aj vám

(Visited 810 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme.

2
Hotovo

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule, časť korenia z nálevu, kúsok feferónky a vrstvu špekáčikov.
Opakujeme až do naplnenia pohára.

3
Hotovo

Nakoniec zalejeme studeným nálevom. Necháme odležať 7 dní v chlade.

My ešte pridávame 5 na plátkov nakrájaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky drvených feferóniek!

Lydia

Predošlý
Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!
Ďalší
Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!
Predošlý
Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!
Ďalší
Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here