Ingrendiencie
-
1,2 kg Špekačky
-
0,5 kg Cibuľa
-
/ poháre 3 l / Feferonka
-
Nálev
-
0,4 l Ocot
-
0,6 l Voda
-
1 PL Soľ
-
3 PL Kryštálový cukor
-
1PL Olej
-
3 ks Bobkový list
-
5 guličiek Nové korenie
-
1 ČL Čierne korenie
Popis
Recept som získala od priateľa, ktorý tieto utopence pripravil v lete, keď sme išli na vodu. Nezostalo vôbec nič. Utopencov je veľa a každému chutia iní, ale pre nás sú títo najlepšie a každý kto ochutnal, bol nadšený! Snáď budú chutiť aj vám
(Visited 810 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. |
2
Hotovo
|
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule, časť korenia z nálevu, kúsok feferónky a vrstvu špekáčikov. |
3
Hotovo
|
Nakoniec zalejeme studeným nálevom. Necháme odležať 7 dní v chlade. My ešte pridávame 5 na plátkov nakrájaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky drvených feferóniek! |