Ingrendiencie
-
2 šálky Hladká múka
-
1 šálka Polohrubá múka
-
0,5 ks Čerstvé droždie
-
2 ks Uvarené zemiaky v šupke
-
0,5 šálky Mlieko
-
1 šálka Voda
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
p.ch. Olej
Popis
Recept na langoše merané na šálky. Nadýchané a mäkké ako obláčik. S kečupom, smotanou a nastrúhanym syrom sú vynikajúce a sýte.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ošúpeme a nastrúhame. Kvások si pripravíme z mlieka, droždia a cukru a necháme ho zaktivovať približne 15 minút. |
2
Hotovo
|
Múky zmiešame dohromady, pridáme soľ, zemiaky, kvások a postupne počas miesenia prilievame vlažnú vodu až, kým nedostaneme vláčne cesto. Prikryjeme ho utierkou a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 45 minút. |
3
Hotovo
|
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vytvarujeme valček, ktorý rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý bochník zvlášť premiesime a necháme ešte 15 minút pod kysnúť na doske. |
4
Hotovo
|
Z bochníkov tvarujeme kruhy o veľkosti panvice a vysmažíme na horúcom oleji z každej strany do ružova. |
5
Hotovo
|
Podávame s pre tlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, jemným kečupom, kyslou smotanou či syrom. |