• Home
  • Rôzne
  • Aromatický džem bez varenia ovocia: Neváhajte, pretože je to najlepší recept
0 0
Aromatický džem bez varenia ovocia: Neváhajte, pretože je to najlepší recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 kg Jahody
1 kg Kryštálový cukor
0,5 pohára Voda

Aromatický džem bez varenia ovocia: Neváhajte, pretože je to najlepší recept

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Všetky vitamíny a prospešné látky môžeme uchovať.

(Visited 974 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Jahody dôkladne umyjeme a vrchné „ stonky „ odstránime.
Vložíme ich do sitka a necháme ich odkvapkať a potom ich vložíme do misky.

2
Hotovo

Do jedného hrnca vložíme 1 kg cukru a pol pohára vody a potom začneme na strednom ohni ohrievať. Varíme 5-7 minút.

3
Hotovo

Pritom kontrolujeme: vezmime si jednu lyžicu a naberieme si naň sirup. Pofúkame a ak je sirup hustý, pružný a na fúknutie akoby stvrdol, tak už je hotový.
Nalejeme sirup na jahody, zakryjeme, odložíme a necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Jahody budú vypúšťať šťavu tak bude sirup tekutejší.

Keď už vychladli, tak znova jahody vlejme do sitka a necháme ich odkvapkať, a jahodovo-cukrovú šťavu dáme variť približne na dobu 5-7 minút.

5
Hotovo

Znova nalejeme na jahody a necháme vychladnúť.
A tento postup znova opakujeme.

6
Hotovo

Po tretom postupe už jahody vložíme do sterilizovaných fliaš a zalejeme cukrovo-jahodovou šťavou. Zavrieme fľaše a pod utierkou necháme vychladnúť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
Ďalší
Pozri sa! Takto treba pripraviť najrýchlejší slivkový lekvár na svete! Už celé roky ho robím takto!
Predošlý
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
Ďalší
Pozri sa! Takto treba pripraviť najrýchlejší slivkový lekvár na svete! Už celé roky ho robím takto!