• Home
  • Rôzne
  • Keď som si kandizované jahody pripravila podľa tohto receptu, boli zo stola hneď preč
0 0
Keď som si kandizované jahody pripravila podľa tohto receptu, boli zo stola hneď preč

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Jahody
800 g Kryštálový cukor
1 l Voda

Keď som si kandizované jahody pripravila podľa tohto receptu, boli zo stola hneď preč

Kuchyňa:
  • 40 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Jahody sú jedny z najchutnejších ovocí, ale nie sú len chutné ale majú aj dobrý vplyv na ľudský organizmus. Sú bohaté na vitamíny, vlákninu a antioxidanty a za to je ich konzumácia odporúčaná. Obsahujú viac ako 50 prospešných látok.

Jahody môžeme konzumovať surové, alebo môžeme pripraviť kompót, lekvár a kto ľúbi tak tomu odporúčame kandizované jahody. Pre prípravu kandizovaných jahôd si najprv musíme pripraviť hustý cukrový sirup a v tom variť ovocie. Kandizované jahody môžeme konzumovať len tak alebo ako dezert pri príprave krémov, zákuskov a zmrzliny.

(Visited 1 073 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cukor rozpustíme vo vode, dáme variť ale len dovtedy zohrievame až kým voda nezačne vrieť a potom pridáme jahody a varíme 20 minút. Po 20 ich minútach vlejeme jahody do sitka a necháme ich odkvapkať.

2
Hotovo

Jahody vložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry, na 180 ich stupňoch po dobe 35-45 minút ich necháme v rúre, až kým sa neusušia, ale musíme dávať pozor aby si zachovali pružnosť a potom ich vložíme do fliaš na zaváranie, zavrieme a odložíme do komory.

3
Hotovo

Lydia

Predošlý
Slané pečivo z lístkového cesta: Ak raz vyskúšate pripraviť tieto slané pochúťky, ani sa nenazdáte a budú preč!
Ďalší
Najchutnejšia karfiolová pizza pripravená len zo 4 základných ingrediencií!
Predošlý
Slané pečivo z lístkového cesta: Ak raz vyskúšate pripraviť tieto slané pochúťky, ani sa nenazdáte a budú preč!
Ďalší
Najchutnejšia karfiolová pizza pripravená len zo 4 základných ingrediencií!