Ingrendiencie
-
325 g Jačmenné krúpy
-
1l Zeleninový vývar
-
2 ks Vajcia
-
1 ks Cibuľa
-
Šalvia
-
4 pl Olivový olej
-
60 g Parmezán
-
50 g Strúhanka
-
2 pl Maslo
-
1 ks Cuketa
-
1 ks Pór
-
p.ch. Soľ, korenie
-
na servírovanie Kyslá smotana
-
na servírovanie Džem
-
na ozdobu Šalvia
Popis
Bezmäsitý recept na vynikajúce fašírky z krúp so zeleninou. Chutná a zdravá varianta sýteho obedu. Ak ľúbite syr, pred podávaním si parmezán nastrúhajte na fašírku. Samozrejme nezabudnite na kyslú smotanu a ríbezľový džem. Podávať môžete aj s pečivom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Krúpy dáme do hrnca, zalejeme vývarom, privedieme do varu, prikryjeme a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Odstavíme, scedíme a necháme 10 minút chladnúť. Potom krúpy vysypeme na plech vystlaný papierovými obrúskami, aby sa krúpy zbavili všetkej tekutiny. |
2
Hotovo
|
Na 2 PL oleja opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a osolíme. Opekáme asi 5 minút, potom dáme do misy. Pridáme uvarené krúpy, nasekanú šalviu, parmezán, strúhanku, vajcia, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 190 °C. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, rozdelíme do nej krúpovú zmes a ešte potrieme maslom. Cuketu a pór očistíme a nakrájame na plátky, dáme na malý plech alebo pekáč a premiešame s 2 PL oleja, osolíme, okoreníme. Krúpovú fašírku aj zeleninu pečieme asi 30 až 40 minút. |
4
Hotovo
|
Vyberieme, necháme 5 minút postáť, potom fašírku vyklopíme a môžeme nakrájať. Podávame so zeleninou, s kyslou smotanou, troškou ríbezľového džemu a ozdobené lístkami šalvie. Dobrú chuť |