Ingrendiencie
-
1 kg Huby
-
1/2 kg Zemiaky
-
2 ks Cibuľa
-
1a1/2 dcl Olej
-
1mrk.1petr.zeler Zelenina
-
50 g Hladká múka
-
30 g Mletá červená paprika
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Čierne korenie
-
Voda
Popis
Či už ste si ich počas jesene nazbierali vlastnoručne, alebo vám milá suseda priniesla fľaštičku či dve, doma ich máte asi všetci. Môžete si ich zamraziť alebo skúsiť náš recept na lahodnú hubovú polievku, ktorá poteší na tele i duši. Ak vám stále huby ostali a chcete ich zamraziť, tak nezabudnite, že zamrazujeme len obvarené huby.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
K cibuli pridajte nakrájané huby a duste ako na praženicu, môžete podliať vodou. |
3
Hotovo
|
Premiešajte, pridajte soľ a čierne korenie, následne zalejte asi 2L vody a nechajte variť. Kým sa polievka varí, pripravte si zásmažku. |
4
Hotovo
|
V oleji osmažte múku dozlatista, miešajte a pridajte červenú mletú papriku. |
5
Hotovo
|
Polievku podávajte s chlebom alebo s hriankami. |
6
Hotovo
|
Taktiež môžete na stred taniera pridať kopček kyslej smotany a posypať ju petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť |