Ingrendiencie
-
800 g Zemiaky
-
p.p. Voda
-
p.ch. Soľ
-
400 g Cibuľa
-
p.p. Olej
-
1 pl Maslo
-
4 pl Hladká múka
Popis
Tradičný slovenský pokrm, ktorý chutí výborne a zasýti. Podávame s osmaženou cibuľou, alebo slaninkou. Ako prílohu zaváranu kapustu podľa chuti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka. |
2
Hotovo
|
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja popražíme do zlatohneda. |
3
Hotovo
|
Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme. |
4
Hotovo
|
Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši. |
5
Hotovo
|
Prisypeme múku a kašu za stáleho miešania kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme. |
6
Hotovo
|
Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka. |