Ingrendiencie
-
2 ks Kuracie prsia
-
3 ks Zemiaky
-
2 ks Paradajky
-
1 ks Cibuľa
-
2 veľké Šampiňóny
-
150 g Kyslá smotana
-
p.ch. Soľ
-
ak je možnosť Jarná cibuľka
Popis
Inšpirácií na nedeľný obed nieje nikdy dosť, preto sme si pre vás pripravili ďalší skvelý recept z kuracích pŕs, ktorý môžete pripraviť pre svoju rodinku. Takýchto recept je mnoho a viete si ich pripraviť na sto spôsobov, s obmenou základných surovín. Samozrejme každý pridáva to, čo má rád a čo ponúka jeho chladnička. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si kuracie prsia skryté pod kožúškom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. |
2
Hotovo
|
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia. Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou. |
3
Hotovo
|
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť. |
4
Hotovo
|
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. |