• Home
  • Hlavné jedlá
  • Zemiakové knedlíčky s mäsovou plnkou. Recept je ľahký a zvládne ho aj začiatočník.
0 0
Zemiakové knedlíčky s mäsovou plnkou. Recept je ľahký a zvládne ho aj začiatočník.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
na cesto
400 g Zemiaky
300-350 g múka
2 pl Krupica
1 ks Vajcia
p.ch. Soľ
Na náplň
250 g Kuracie prsia
1 ks Cibuľa
30 ml Voda
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Kyslá smotana
na servírov. Maslo
na zdobenie Cibuľa
Na oškvarky
150 g Slanina
1 ks Cibuľa
p.ch. Mrkva
p.p. Olej

Zemiakové knedlíčky s mäsovou plnkou. Recept je ľahký a zvládne ho aj začiatočník.

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • na cesto

  • Na náplň

  • Na oškvarky

Directions

Share

Na internete nájdete veľké množstvo receptov na výrobu halušiek. Cesto týchto knedieľ je vyrobené zo zemiakov a ako náplň použijeme mäso. Tečú vám z toho sliny? Tak sa poďme pozrieť na recept.

(Visited 326 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kusy, zalejte ich vodou a dajte ich variť. Posoľte ich. Keď sa začnú variť, vypnite plyn, vylejte z hrnca vodu, rozmiešajte zemiaky a nechajte ich vychladnúť
Do studených zemiakoch pridajte vajce a nezabudnite ich znovu posoliť. Potom na ne nasypte krupicu a dobre premiešajte.

2
Done

Postupne pridajte preosiate múku. Vznikne cesto, ktoré zamiešajte a nechajte ho kysnúť polhodinu.
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a potom ich rozmiešame v mixéri. Olúpeme a jemne nakrájame cibuľu. Zmiešame ju s mäsom, soľou a korením, prilejte trošku studenej vody a dobre premiešajte.

3
Done

Cesto rozdeľte na niekoľko častí a z každej vytvorte placku. Do stredu každej placky pridajte lyžicu mletého mäsa.
Orežte okraje a z placiek urobte guľôčky. Súbežne s tým položte na oheň hrniec s vodou, ktorú dajte variť a trošku ju posoľte.

4
Done

Vložte knedle do vriacej vody a varte ich, až kým nevyplávajú na povrch. Potom zmiernite oheň a varte ich asi 10 minút.
Teraz sa budeme venovať oškvarkom. Nakrájajte slaninu na malé kúsky. Olúpte cibuľu a spolu s mrkvou ju jemne nakrájajte. Na panvicu dajte maslo, mrkvu a cibulu a nechajte ich chvíľu sa piecť.

5
Done

Zemiakové knedle podávame s kyslou smotanou, smaženou cibuľou alebo maslom. Najlepšie chutia s oškvarkami. Vrch knedieľ môžete posypať čiernym korením.

Prajeme vám dobrú chuť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Ako si pripraviť túto ľahodku u vás doma – sušené bravčové mäso na ktorom si pochutnáte
next
Tvarohové koláče v tvare ruží pripravené v rúre ľahko a rýchlo! Zamiluje si ich každý!
previous
Ako si pripraviť túto ľahodku u vás doma – sušené bravčové mäso na ktorom si pochutnáte
next
Tvarohové koláče v tvare ruží pripravené v rúre ľahko a rýchlo! Zamiluje si ich každý!