• Home
  • Večere
  • Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!
0 0
Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Zemiaky
200 g Slanina
2 ks Cibuľa
6 ks Strúčiky cesnaku
1 pl Olej
1 čl Soľ
1 čl Mletá červená paprika
1/2 čl Čierne korenie
1/2 čl Tymián sušený
1 zväzok Petržlenová vňať

Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!

Cuisine:
  • 20 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Naozaj originálny a chutný recept nájdete v rustikálnych roľníckych zemiakoch pečených v rúre s cibuľou, cesnakom a kvalitným korením. Tradičná rumunská kuchyňa ponúka množstvo dobrôt, ktoré sú v našej oblasti zatiaľ necertifikované. Zmeňte to a posuňte túto lahôdku ďalej. Zaslúži si to!

(Visited 1 151 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymián. Varte ich približne 15 minút.

2
Done

Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.

3
Done

Zemiaky sceďte z vody a pridajte k osmaženej slanine s cibuľou a cesnakom. Všetko spolu dobre premiešajte a pridajte korenie, papriku, tymián a soľ.

4
Done

Nechajte spolu ešte niekoľko minút smažiť, aby chuť prešla aj do zemiakov a aby sa zemiaky zľahka opiekli. Na záver ich posypte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce! Ak chcete, aby zostali zemiaky opečené, môžete ich dať piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.

5
Done

Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom či rezňom.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Domáca saláma z kuracieho mäsa, vám bude chutiť viac, než by ste si mohli myslieť, hotová dobrota
next
Mala som už dosť lístkového cesta. Potom mi kamarátka povedala o tomto úžasnom recepte na jablkový závin, ktorý je zdravý a šťavnatý, bez lístkového cesta a len z 5 ingrediencií! Znie to až príliš dokonale?
previous
Domáca saláma z kuracieho mäsa, vám bude chutiť viac, než by ste si mohli myslieť, hotová dobrota
next
Mala som už dosť lístkového cesta. Potom mi kamarátka povedala o tomto úžasnom recepte na jablkový závin, ktorý je zdravý a šťavnatý, bez lístkového cesta a len z 5 ingrediencií! Znie to až príliš dokonale?