Ingrendiencie
-
2,5 kg plátkov Bravčové mäso
-
1 ks Cesnak
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
3 ČL Med
-
2 PL Horčica
-
1 ČL Balzamikový ocot
-
2 kg Zemiaky
-
Olej
-
5 ks Cibuľa
Popis
Bravčové mäso je u nás veľmi obľúbené, takže sa vždy hodia inšpirácie na nejakú novú úpravu. Ak práve takú inšpiráciu hľadáte, skúste tento recept. Jedná sa o lahodné bravčové plátky na mede.
Celé jedlo je zapekané a obsahuje už aj zemiaky. Nielenže teda ušetríte čas pri príprave, ale aj nezašpiníte toľko riadu a po dobrom obede si tak môžete s kľudným svedomím odpočinúť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozdrvte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrite každý plátok mäsa z oboch strán. |
2
Hotovo
|
Olúpte a nakrájajte zemiaky a umiestnite ich do plechu, či zapekacej misky. Pridajte nakrájané cibule. Na zemiaky s cibuľou položte mäso. Ak máte čas, môžete ho nechať marinovať cez noc. |
3
Hotovo
|
Zakryte fóliou a pečte, kým zemiaky nie sú mäkké a mäso nepustí šťavu. Nakoniec odstráňte fóliu a pečte ešte 10 minút. Dobrú chuť! |