Ingrendiencie
-
2 kg Bravčová panenka
-
1 ks Cibuľa
-
1ks Zelená cibuľka
-
250 ml Kyslá smotana
-
75 ml Smotana na varenie
-
50 ml Slnečnicový olej
-
100 g Maslo
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Bravčová panenka je pre mnohých veľmi lahodným a kvalitným kusom mäsa, ktoré majú radi aj deti. Ak neviete, čo dnes na obed a všetky nápady sa vám už zdajú otrepané, stavte na lahodné medailónky na smotane. Doplňte ich varenými zemiakmi a za pár minút máte na stole kulinársky skvost.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si pripravené mäso nakrájame na menšie kúsky s približnou hrúbkou 2 až 3 cm. Tie potom osmažíme na rozohriatej panvici poliatej olejom (použijeme 25 ml z uvedeného množstva). Medailónky z bravčovej panenky necháme osmažiť z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu. |
2
Hotovo
|
Následne medaiónky jeden po druhom vyberieme na tanier a výpek z mäsa nevylievame. Pridáme zvyšný olej a keď je rozpálený, pridáme nakrájanú klasickú cibuľu a tiež zelenú cibuľku a za občasného miešania ich smažíme, pokiaľ nie je cibuľa sklovitá. |
3
Hotovo
|
Potom k cibuli pridáme kyslú smotanu a kúsok masla. Omáčku okoreníme a osolíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver pridáme smotanu na varenie, ktorá celú omáčku lahodne zjemní. Keď sú všetky ingrediencie premiešané a smotana horúca, na panvicu znovu pridáme osmažené kúsky mäsa. |