• Home
  • Rôzne
  • Jednoduchý recept na domáce rohlíky, ktoré si už potom nikdy v obchode nekúpite
0 0
Jednoduchý recept na domáce rohlíky, ktoré si už potom nikdy v obchode nekúpite

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Hladká múka
250 g Olej
600 ml Mlieko
2 kocky Čerstvé droždie
1 pl Kryštálový cukor
2 pl Soľ
al.rasca na posyp. Sézamové semiačka

Jednoduchý recept na domáce rohlíky, ktoré si už potom nikdy v obchode nekúpite

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Došli nám rohlíky, skoč ich pár kúpiť. Túto vetu pozná mnoho z nás. Čo si ale tieto rohlíky urobiť doma? Nemyslíme ale to, že si ich už kúpite predpripravené a dáte ich do rúry a zohrejete. Nezabudnite recept zdieľať aj na svojom Facebooku. 

(Visited 2 365 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V prvom rade si zohrejeme 2 deci mlieka a pridáme kopcovitú lyžicu cukru a necháme ho rozpustiť. Keď sa nám cukor rozpustí, pridáme 2 droždia a necháme kým vznikne kvások. Následne do väčšej misy preosejeme múku. Pridáme olej a mlieko čo nám ostalo soľ, a kvások.

2
Done

Následne túto zmes premiešame s rukami, aby sme z nej dostali cesto a necháme vykysnúť na teplom miesto. Napríklad na slniečku vonku alebo do rúry a zapneme ju na 30 stupňov. Keď cesto vykysne začneme z neho odtrhávať, jednotlivé kusy na menšie a v rukách ich spracujeme na guľky ako to vidíme na obrázku. Malo by vzniknúť cca 35-40 kusov.

3
Done

každú guličku rozvaľkáme. Potom ju zrolujeme do tvaru rohlíka, presne ako to vidíte na obrázku dole.

4
Done

Plech na pečenie potrieme olejom a dáme naňho papier na pečenie. Potom aj samotný papier, hore, kde budeme ukladať rohlíky potrieme zľahka olejom ale veľmi minimálne. Potom ich necháme ešte pár minút vykysnúť. Rohlíčky ešte môžeme pretrieť olejom alebo rozšľahaným vajíčkom. Potom si ich ešte môžeme no nemusíme dokoreniť. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pečieme cca 10-12 minút. Keď ich vytiahneme z rúry dáme na nich ešte na pár minút vlhkú utierku, aby ostali vláčne aj na druhý deň. Dobrú chuť.

Lydia

previous
Kinder mliečny rez – rýchly a výborný koláčik a bez múky!
next
Za 30 minút premeníte starý chlieb vo vynikajúce syrové muffiny
previous
Kinder mliečny rez – rýchly a výborný koláčik a bez múky!
next
Za 30 minút premeníte starý chlieb vo vynikajúce syrové muffiny