Ingrendiencie
-
1 kg Kyslá kapusta
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
200 g Slanina
-
1 ks Cibuľa
-
300 g Ryža
-
1 čl Mletá červená paprika
-
p.ch. Soľ, korenie
-
100 g Udený syr
-
200 ml Kyslá smotana
Popis
Pokiaľ máte radi kombináciu mäsa a kapusta, ktorá je veľmi typická pre slovenskú kuchyňu všeobecne, určite si tento recept zamilujete. Stačí všetko zmiešať, vložiť do zapekacej misky a nechať rúru, aby sa postarala o zvyšok.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kapustu zalejte vodou, uvarte a potom preceďte. Uvarte tiež ryžu. Slaninu a cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na panvici. |
2
Hotovo
|
Pridajte mleté mäso a dochuťte. Vložte ryžu, kapusta a mäsovú zmes do zapekacej misky a na povrch nalejte smotanu zmiešanú s korením. |
3
Hotovo
|
Zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 160 stupňoch. Po vychladnutí podávajte. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |