• Home
  • Koláče
  • Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá
0 0
Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
50 dkg múka
2 pl Práškový cukor
1 pl Mletá škorica
20 dkg Maslo
2 ks Žľtky
4 pl Smotana
1 bal. Prášok do pečiva
Náplň
1 kg Slivky
z 1/2 ks Citrónová kôra
3 pl Kryštálový cukor
2 pl Mletá škorica
1 pl Strúhanka

Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Milovníci sliviek tento recept určite ocenia. Je to vynikajúca tradičná domáca pochúťka, ktorej neodolá naozaj nikto. Príprava je nenáročná a rýchla. Moje deti tento koláč zbožňujú!

(Visited 545 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Všetky prísady do cesta dáme do misky a dôkladne zmiešame. Následne ho dobre premiesime a rozdelíme na dve časti.

2
Hotovo

Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a dáme na maslom vymastený plech. Posypeme ho strúhankou, aby nám nenavlhlo od sliviek. Potom na neho poukladáme slivky a posypeme ich zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním cukru a škorice.

3
Hotovo

Následne slivky prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta a to tiež posypeme škoricovým cukrom.

4
Hotovo

Pečieme 30 minút pri teplote 180 ° C.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Tieto dokonalé zemiakové lupienky poslúžia ako perfektná PRÍLOHA K Vášmu obedu.
Ďalší
Dajte zbohom vyprážaným karbonátkom. SKÚSTE PEČENÉ PLACKY z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. MÁTE ICH HOTOVÉ LEN ZA 25 MINÚT!
Predošlý
Tieto dokonalé zemiakové lupienky poslúžia ako perfektná PRÍLOHA K Vášmu obedu.
Ďalší
Dajte zbohom vyprážaným karbonátkom. SKÚSTE PEČENÉ PLACKY z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. MÁTE ICH HOTOVÉ LEN ZA 25 MINÚT!