Ingrendiencie
-
Cesto
-
25 dkg Polohrubá múka
-
6 dkg Práškový cukor
-
2 ks Žľtky
-
1 ks Kyslá smotana
-
z 1ks Citrónová kôra
-
štipka Soľ
-
trošku Jedlá sóda
-
Plnka
-
50 g Tvaroh
-
3 ks Žľtky
-
2 ks Bielka
-
2 dcl Kyslá smotana
-
z 1ks Citrónová kôra
-
15 dkg Práškový cukor
-
2 ks staršie rožky
-
p. ch. Hrozienka
-
p. ch. Marhuľový džem
-
Pena
-
4 ks Bielka
-
15 dkg Kryštálový cukor
Popis
Je to dobrota, ktorá je vhodná na akúkoľvek príležitosť. Keď sa stretne rodina, kúsok koláča dokáže navodiť naozaj príjemnú atmosféru.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do chladničky na 30 minút. Môžte pracovať s cestom aj hneď, nemusí byť v chladničke. |
2
Hotovo
|
Necháme vychladnúť a tenko potrieme lekvárom. |
3
Hotovo
|
Tvarohovú plnku navrstvíme na lekvárom potreté cesto a vrátime do rúry. Pečieme 25-30. Upečený bude ak tvarohový krém bude pevný. |
4
Hotovo
|
Teraz máme dve možnosti ako pokračovať: Alebo vložíme do 130°C rúry a pri otvorených dvierkách necháme penu vysušiť. Toto bude trvať dlhšie a pena bude vyzerať ako pri slimáčikoch. |