Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale i chutne… Tradičná a sýta polievka, ktorú podávame s krajcom čerstvého chlebíka a môžeme ju ozdobiť lyžicou kyslej smotany.
Bryndza je náš Slovenský klenot…. Je zdravá, chutná a sýta. Nasledujúci recept patrí medzi typicky Slovenske recepty. Podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. Prajeme dobrú chuť 🙂
Chutné pagáče z kysnutého cesta, plnené zemiakovo – slaninovou plnkou. Ak máte radi viac cesnaku, stačí po upečení pagáč potrieť roztlačeným cesnakom v oleji, prípadne posypať soľou a kmínom.
Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom.
Pre mnoho z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso. Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako sa ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy. Príloha je však nemenej...
Až budete mať nabudúce chuť na hranolky, urobte si radšej tento pečený zemiak s bylinkami a morskou soľou. V krátkom okamihu sa po nej zapráši a nebudete sa cítiť tak previnilo,...
Známy kuchár Gordon Ramsay ukázal perfektný nápad, ktorý určite oceníte najmä vtedy, keď budete potrebovať rýchle pohostenie pre vašu návštevu, alebo jednoducho budete mať chuť na niečo výborného na zub....
Milujeme tipy našich babičiek zo zažltnutých stránok starých kuchárskych kníh. Sú totiž úplne jednoduché a so stopercentnou istotou platia aj dnes. Prinášame vám skvelý recept na tie najlepšie pečené zemiaky.
Dauphiné je historická oblasť na juhovýchode Francúzska. Práve odtiaľ pochádza aj nasledujúci recept na skvelé zemiaky s vôňou muškátového oriešku a pikantnosť im dodáva ľahká cesnaková príchuť.