• Home
  • Prílohy
  • Zemiaky pripravujem len podľa tohto francúzskeho receptu. Sú chrumkavé, lahodné a plné chutí
0 0
Zemiaky pripravujem len podľa tohto francúzskeho receptu. Sú chrumkavé, lahodné a plné chutí

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

9 sredných Zemiaky
9 čl Maslo
9 plátkov veľ. Syr
štipku Muškátový oriešok
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Strúčiky cesnaku

Zemiaky pripravujem len podľa tohto francúzskeho receptu. Sú chrumkavé, lahodné a plné chutí

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Dauphiné je historická oblasť na juhovýchode Francúzska. Práve odtiaľ pochádza aj nasledujúci recept na skvelé zemiaky s vôňou muškátového oriešku a pikantnosť im dodáva ľahká cesnaková príchuť.

(Visited 723 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky si umyte a zbavte šupky.
Na jednej strane zrežte zemiak tak, aby mohol stáť vertikálne.
O celej dĺžke urobte rezy, akoby ste krájali hranolky. Neprerežte ich však úplne a nechajte si od kraja asi 1 cm.

2
Hotovo

Zemiaky si umyte a zbavte šupky.
Na jednej strane zrežte zemiak tak, aby mohol stáť vertikálne.
O celej dĺžke urobte rezy, akoby ste krájali hranolky. Neprerežte ich však úplne a nechajte si od kraja asi 1 cm.

3
Hotovo

Na vrch každého zemiaku položte plátok syra.
Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobi 45-50 minút. Podávajte ešte teplé a môžete ich posypať obľúbenými bylinkami.

4
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Mrazené zemiaky sú skvelou prílohou ku všetkým druhom mäsa! Spravte si ich ešte dnes
Ďalší
Babička mi ukázala, ako ľahko urobiť domáce cesnakové korenie bez chémie. Potrebujete len 3 hlavičky cesnaku
Predošlý
Mrazené zemiaky sú skvelou prílohou ku všetkým druhom mäsa! Spravte si ich ešte dnes
Ďalší
Babička mi ukázala, ako ľahko urobiť domáce cesnakové korenie bez chémie. Potrebujete len 3 hlavičky cesnaku