Tradičný slovenský pokrm, ktorý chutí výborne a zasýti. Podávame s osmaženou cibuľou, alebo slaninkou. Ako prílohu zaváranu kapustu podľa chuti. (Visited 10 804 times, 1 visits today)
Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale i chutne… Tradičná a sýta polievka, ktorú podávame s krajcom čerstvého chlebíka a môžeme ju ozdobiť lyžicou kyslej smotany. (Visited 1 419 times, 1 visits today)
Bryndza je náš Slovenský klenot…. Je zdravá, chutná a sýta. Nasledujúci recept patrí medzi typicky Slovenske recepty. Podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. Prajeme dobrú chuť 🙂 (Visited 726 times, 1 visits today)
Chutné pagáče z kysnutého cesta, plnené zemiakovo – slaninovou plnkou. Ak máte radi viac cesnaku, stačí po upečení pagáč potrieť roztlačeným cesnakom v oleji, prípadne posypať soľou a kmínom. (Visited 380 times, 1 visits today)
Jednoduchý a nenáročný recept. Vláčne, jemne kyslé a vďaka koreninám a kapuste krásne voňavé placky, ktorým sa nedá odolať.Hotové lokše potrieme rozpusteným maslom a podávame ešte teplé. (Visited 1 524 times, 1 visits today)
Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom. (Visited 433 times, 1 visits today)
Jablčný ocot je produkt, ktorý vzniká kvasením jabĺk. V tomto „kvasenom zázraku“ sú ukryté naozaj cenné vitamíny, minerály a kyseliny odkaz. Tento ocot disponuje obrovským množstvom účinkov na ľudské zdravie. Je vhodný aj na chudnutie, bradavice, bolesť hrdla, cholesterol, pleť alebo akné. (Visited 417 times, 1 visits today)