Ingrendiencie
-
500 g Celozrnná múka
-
0,5 čl Kyslá smotana
-
2 dcl Mlieko
-
0,5 ks Čerstvé droždie
-
0,5 čl Kryštálový cukor
-
1 čl Soľ
-
0,5 čl Jedlá sóda
-
p.p. Olej
Popis
Domáce langoše pečené v rúre. Skúšali ste? Ak nie máte možnosť. Jednoduchý a nenáročný recept. Podávame s pre tlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kyslou smotanou a strúhaným syrom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si kvások z deci mlieka, droždia a cukru. Necháme zaktivovať asi 15 minút. |
2
Hotovo
|
Polovicu múky zmiešame so soľou a jedlou sódou. Prilejeme kvások a postupne pridávame zvyšnú múku, mlieko a smotanu až vypracujeme vláčne cesto. V miske ho odložíme na teplé miesto, aby vykyslo približne na dvojnásobok objemu. |
3
Hotovo
|
Na plytký tanier nalejeme olej a namočíme si v ňom dlane, aby sa nám lepšie pracovalo s lepivým cestom. Naberieme si za hrsť cesta a rukami tvarujeme placky zo stredu do strán. Langoše poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a necháme ešte približne 15 minút pod kysnúť. |
4
Hotovo
|
Pečieme v pri teplote 220 °C asi 4 minúty z jednej strany, langoše obrátime a pečieme ďalšie 4 minúty. |
5
Hotovo
|
Podávame s pretlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kyslou smotanou a strúhaným syrom |