0 0
Fučka-zemiaková kaša ako od babičky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

800 g Zemiaky
p.p. Voda
p.ch. Soľ
400 g Cibuľa
p.p. Olej
1 pl Maslo
4 pl Hladká múka

Fučka-zemiaková kaša ako od babičky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tradičný slovenský pokrm, ktorý chutí výborne a zasýti. Podávame s osmaženou cibuľou, alebo slaninkou. Ako prílohu zaváranu kapustu podľa chuti.

(Visited 10 810 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

2
Hotovo

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja popražíme do zlatohneda.

3
Hotovo

Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme.

4
Hotovo

Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši.

5
Hotovo

Prisypeme múku a kašu za stáleho miešania kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme.

6
Hotovo

Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka.

Lydia

Predošlý
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.
Ďalší
Špargľová nátierka -krásna na pohľad, vynikajúca na chuť.
Predošlý
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.
Ďalší
Špargľová nátierka -krásna na pohľad, vynikajúca na chuť.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here