• Home
  • Rôzne
  • Ukrajinský slaný chlebík so slaninovo-zemiakovou plnkou si ihneď zamilujete! Kulinársky expert zdieľa tajomstvo jeho prípravy
0 0
Ukrajinský slaný chlebík so slaninovo-zemiakovou plnkou si ihneď zamilujete! Kulinársky expert zdieľa tajomstvo jeho prípravy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ukrajinský slaný chlebík so slaninovo-zemiakovou plnkou si ihneď zamilujete! Kulinársky expert zdieľa tajomstvo jeho prípravy

  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 475 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ako prvé si pripravte cesto. Droždie rozdrobte do misky, pridajte k nemu cukor a nechajte ich spolu rozpustiť, môžete k nim pridať kvapku vody, alebo mlieka.
V menšom hrnci si ohrejte 300ml vody, ktorú ohrejte na približne 40 stupňov, potom ju odstavte. Do druhého hrnca si dajte 1 liter vody a priveďte ju k varu.

2
Hotovo

Droždie s cukrom pridajte do menšieho hrnca, nezabudnite na štipku soli a všetko dobre premiešajte. Do hrnca k droždiu prisypte asi 320g múky a 2 lyžice oleja. Začnite miesiť cesto a postupne pridajte aj zvyšnú múku. Hotové cesto zakryte v hrnci uterákom a odložte na teplé miesto na cca 40 minút podkysnúť.

3
Hotovo

Medzitým si pripravte zemiakovú plnku. Zemiaky si ošúpte a umyte a dajte ich variť do veľkého hrnca s vriacou vodou.
Do menšieho hrnca nalejte približne 300ml vody a nechajte ju zovrieť, potom do nej vysypte pohánku. Mala by byť v pomere 2:1 (voda:pohánka). Hrniec zakryte a nechajte pohánku uvariť.

4
Hotovo

Slaninu si narežte na kocky a zahrejte v panvici, kým sa masť neroztopí a neostanú len oškvarky. Medzitým si narežte cibuľu na kocky, na jemnom strúhadle nastrúhajte mrkvu a pretlačte, alebo na jemno nasekajte cesnak. Všetko spolu zmiešajte a dajte do panvice k slanine. Zmes opekajte, kým nebude cibuľa zlatistá.

5
Hotovo

Zo zemiakov si urobte kašu, pridajte do nej osmaženú slaninu so zeleninou a pohánku. Pohánku nezabudnite precediť, aby ste do kaše nedali prebytočnú vodu. Zmes okoreňte a osoľte a celú zmes dobre premiešajte.
Vezmite si podkysnuté cesto a vyvaľkajte ho na štvorec o veľkosti cca 40x40cm. Cesto by ste mali nechať hrubé približne 1cm.

6
Hotovo

Plnku rozotrite na cesto, dbajte pri tom na to, aby ste nechali cesto od krajov asi 10 cm čisté. Spojte rohy cesta tak, aby sa vám stretli v strede štvorca.

7
Hotovo

Plech si vyložte papierom na pečenie, rúru predhrejte na 180 stupňov. Cesto dajte na plech a potrite ho rozšľahanými vajíčkami. Pečte približne 40 minút. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept
Ďalší
Tie najlepšie nadýchané rožteky plnené lekvárom s famóznou vláčnou chuťou!
Predošlý
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept
Ďalší
Tie najlepšie nadýchané rožteky plnené lekvárom s famóznou vláčnou chuťou!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here