Ingrendiencie
-
500 g Zemiaky
-
150 g Pohánková múka
-
650 g Polohrubá múka
-
200 g Slanina
-
2 ks Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Mrkva
-
30 g Čerstvé droždie
-
1 ks Vajcia
-
25 g Kryštálový cukor
-
40 ml Slnečnicový olej
-
15 g Soľ
-
5 g Čierne korenie
-
1,5 l Voda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako prvé si pripravte cesto. Droždie rozdrobte do misky, pridajte k nemu cukor a nechajte ich spolu rozpustiť, môžete k nim pridať kvapku vody, alebo mlieka. |
2
Hotovo
|
Droždie s cukrom pridajte do menšieho hrnca, nezabudnite na štipku soli a všetko dobre premiešajte. Do hrnca k droždiu prisypte asi 320g múky a 2 lyžice oleja. Začnite miesiť cesto a postupne pridajte aj zvyšnú múku. Hotové cesto zakryte v hrnci uterákom a odložte na teplé miesto na cca 40 minút podkysnúť. |
3
Hotovo
|
Medzitým si pripravte zemiakovú plnku. Zemiaky si ošúpte a umyte a dajte ich variť do veľkého hrnca s vriacou vodou. |
4
Hotovo
|
Slaninu si narežte na kocky a zahrejte v panvici, kým sa masť neroztopí a neostanú len oškvarky. Medzitým si narežte cibuľu na kocky, na jemnom strúhadle nastrúhajte mrkvu a pretlačte, alebo na jemno nasekajte cesnak. Všetko spolu zmiešajte a dajte do panvice k slanine. Zmes opekajte, kým nebude cibuľa zlatistá. |
5
Hotovo
|
Zo zemiakov si urobte kašu, pridajte do nej osmaženú slaninu so zeleninou a pohánku. Pohánku nezabudnite precediť, aby ste do kaše nedali prebytočnú vodu. Zmes okoreňte a osoľte a celú zmes dobre premiešajte. |
6
Hotovo
|
Plnku rozotrite na cesto, dbajte pri tom na to, aby ste nechali cesto od krajov asi 10 cm čisté. Spojte rohy cesta tak, aby sa vám stretli v strede štvorca. |
7
Hotovo
|
Plech si vyložte papierom na pečenie, rúru predhrejte na 180 stupňov. Cesto dajte na plech a potrite ho rozšľahanými vajíčkami. Pečte približne 40 minút. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |