• Home
  • Koláče
  • Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná
0 0
Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Cesto
220 ml Olej
50 ml Mlieko
2 čl Vanilková esencia
3 ks Vajcia
200 g Hladká múka
100 g Trstinový cukor
2 čl Prášok do pečiva
2 pl Kakao
p.ch. Citrónová kôra
Krém
400 ml Mlieko
2 pl Trstinový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
1 bal. Vanilkový puding
2 pl Kukuričný škrob
1 ks Vajcia
2 čl Vanilková esencia
100 ml Šľahačková smotana
50 g Čokoláda na varenie
Ďalej budeme potrebovať:
70 ml Mlieko
1 pl Rum
4-5 pl Nutella
100 g Čokoláda na varenie
200 ml Šľahačková smotana

Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

  • Cesto

  • Krém

  • Ďalej budeme potrebovať:

Directions

Share
(Visited 562 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Do misky si dáme všetky tekuté suroviny – nalejeme olej, mlieko, vanilkový extrakt a vajíčka. Dôkladne zmiešame a vyšľaháme. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, t. j. múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru – všetko spolu premiešame. Tekuté ingrediencie postupne pridávame do sypkých a miešame. Keď dostaneme krémovú hmotu, rozdelíme si ju na 2 časti v pomere 1:2. Do menšej časti si prisypeme kakao a premiešame.

2
Done

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaovú hmotu a na ňu navrstvíme (opatrne) bielu hmotu. Pomocou špáradla si urobíme mramorový efekt a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minút.

3
Done

Keď máme koláč upečený, vyberieme ho z trúby ale nevyberáme ho z formy. V šálke si rozrobíme mlieko s rumom a nutellou. Touto zmesou polejeme celý korpus a necháme vychladiť (môžeme vložiť aj do chladničky na malú chvíľku).

4
Done

Pripravíme si krém. V mlieku si roztopíme hnedý cukor spolu s vanilkovým cukrom. Následne pridáme puding, rozšľahané vajíčko a kukuričný škrob. Spolu všetko varíme až do zhustnutia. Keď máme uvarený puding, necháme ho vychladnúť (najlepšie na izbovú teplotu).

5
Done

Keď nám puding vychladne, pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Osobitne si vyšľaháme smotanu a následne si zmiešame puding so šľahačkou. Nastrúhame čokoládu na hrubom strúhadle a spojíme.

6
Done

Touto plnkou si potrieme korpus a následne si pripravíme polevu. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a prilejeme smotanu. Spolu spojíme a navrstvíme na plnku. Necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

7
Done

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
next
Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky len zo štyroch prísad!
previous
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
next
Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky len zo štyroch prísad!