• Home
  • Koláče
  • Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná
0 0
Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
220 ml Olej
50 ml Mlieko
2 čl Vanilková esencia
3 ks Vajcia
200 g Hladká múka
100 g Trstinový cukor
2 čl Prášok do pečiva
2 pl Kakao
p.ch. Citrónová kôra
Krém
400 ml Mlieko
2 pl Trstinový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
1 bal. Vanilkový puding
2 pl Kukuričný škrob
1 ks Vajcia
2 čl Vanilková esencia
100 ml Šľahačková smotana
50 g Čokoláda na varenie
Ďalej budeme potrebovať:
70 ml Mlieko
1 pl Rum
4-5 pl Nutella
100 g Čokoláda na varenie
200 ml Šľahačková smotana

Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Ďalej budeme potrebovať:

Popis

Zdieľať
(Visited 700 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do misky si dáme všetky tekuté suroviny – nalejeme olej, mlieko, vanilkový extrakt a vajíčka. Dôkladne zmiešame a vyšľaháme. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, t. j. múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru – všetko spolu premiešame. Tekuté ingrediencie postupne pridávame do sypkých a miešame. Keď dostaneme krémovú hmotu, rozdelíme si ju na 2 časti v pomere 1:2. Do menšej časti si prisypeme kakao a premiešame.

2
Hotovo

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaovú hmotu a na ňu navrstvíme (opatrne) bielu hmotu. Pomocou špáradla si urobíme mramorový efekt a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minút.

3
Hotovo

Keď máme koláč upečený, vyberieme ho z trúby ale nevyberáme ho z formy. V šálke si rozrobíme mlieko s rumom a nutellou. Touto zmesou polejeme celý korpus a necháme vychladiť (môžeme vložiť aj do chladničky na malú chvíľku).

4
Hotovo

Pripravíme si krém. V mlieku si roztopíme hnedý cukor spolu s vanilkovým cukrom. Následne pridáme puding, rozšľahané vajíčko a kukuričný škrob. Spolu všetko varíme až do zhustnutia. Keď máme uvarený puding, necháme ho vychladnúť (najlepšie na izbovú teplotu).

5
Hotovo

Keď nám puding vychladne, pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Osobitne si vyšľaháme smotanu a následne si zmiešame puding so šľahačkou. Nastrúhame čokoládu na hrubom strúhadle a spojíme.

6
Hotovo

Touto plnkou si potrieme korpus a následne si pripravíme polevu. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a prilejeme smotanu. Spolu spojíme a navrstvíme na plnku. Necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

7
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
Ďalší
Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky len zo štyroch prísad!
Predošlý
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
Ďalší
Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky len zo štyroch prísad!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here