• Home
  • Koláče
  • Rýchly kokosový koláč: Báječný koláč, ktorý máte hotový raz-dva. Pochutnala si na ňom celá moja rodina!
0 0
Rýchly kokosový koláč: Báječný koláč, ktorý máte hotový raz-dva. Pochutnala si na ňom celá moja rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 ks Vajcia
200 g Práškový cukor
100 ml Olej
250 ml Mlieko
1 bal. Prášok do pečiva
1 bal. Vanilkový cukor
250 g Polohrubá múka
1 pl Kakao
50 g Čokoláda na varenie
p.ch. Kokosová múka

Rýchly kokosový koláč: Báječný koláč, ktorý máte hotový raz-dva. Pochutnala si na ňom celá moja rodina!

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak ste niekedy boli v Austrálii, určite ste ochutnali tento jednoduchý a naozaj rýchly koláčik, ktorý sa medzi domácimi traduje už celé storočia. Nazýva sa Leamington a Austrálčania ho považujú už priam za dedičstvo. Celá veda spočíva v ľahkom nadýchanom ceste a kokose. Viete si predstaviť niečo jednoduchšie?

(Visited 1 073 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V miske si zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor a všetko dobre vymiešajte s pomocou ručného mixéra. Približne po troch minútach šľahania pridajte 125 ml mlieka a miešajte ďalšie 3 minúty. Napokon pridajte olej, prášok do pečiva, múku a kokosovú múčku v takom množstve, aké máte radi. Koláč môže byť kokosovejší, ale po kokose môže len voňať. Vtedy dajte kokosu naozaj len trochu, stačí 20 g. V ceste však kokos vôbec nemusí byť.

2
Hotovo

Malý pekáč vyložte papierom na pečenie a vylejte naň cesto. Dajte ho piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na približne 30 minút.

3
Hotovo

Medzitým si v hrnci ohrejte zvyšné mlieko, pridajte kakao a čokoládu. Všetko spolu za stáleho miešania uvarte. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Čokoládová zmes by mala mať konzistenciu redšej omáčky.

Cesto po upečení vyberte z rúry a koláč dokončite nasledovne.

4
Hotovo

Čokoládovú zmes môžete na cesto vyliať a ona pekne vsiakne. Koláč bude šťavnatý a chutný. Na vrch už len nasypte kokos a nechajte koláč vychladnúť.

Druhý spôsob, ako koláč dokončiť zahŕňa nakrájanie cesta na kocky.

5
Hotovo

Každú kocku osve namočte do čokoládovej zmesi a potom ju vyváľajte v miske s kokosom. Takto vám vznikne niečo ako kokosoví ježkovia. Ani jeden spôsob neovplyvní výslednú chuť koláča. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Málo surovín, 20 minút času a vynikajúci obed z jednej panvice je na stole.
Ďalší
Fantastická maková torta bez múky
Predošlý
Málo surovín, 20 minút času a vynikajúci obed z jednej panvice je na stole.
Ďalší
Fantastická maková torta bez múky