Ingrendiencie
-
1 kg Mleté bravčové mäso
-
200 g Chleba
-
200 ml Mlieko
-
2 rozmiešané Vajcia
-
1 veľkú Cibuľa
-
300-400 g Mrkva
-
2,5 ČL Soľ
-
p.ch. Čierne korenie
-
na vymastenie Bračová masť
-
Na vrch
-
Vajcia
Popis
Výborný obed hotový raz dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred. Šťavnatejšie, zdravšíe a chutia jedna báseň!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Chleba nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom. Rozmiešame na kašu, prípadne pomelieme v mlynčeku na mäso. |
2
Hotovo
|
Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlata, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme. Potom všetky prísady (aj chleba, ktorý sme si trochu vytlačil z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa). Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením. |
3
Hotovo
|
Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia. |
4
Hotovo
|
Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia. |
5
Hotovo
|
Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlata. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |