Ingrendiencie
-
1 hlava Karfiol
-
1ks Strúhaná mrkvy
-
1/4 hrnčeka Nasekaný zeler
-
2 hrnčeky Voda
-
1 kocka Zeleninový bujón(môžete nahradiť tak, že namiesto 2 hrnčekov vody použijete 2 hrnčeky hotového vývaru)
-
3 lyžice Maslo
-
3 lyžice Hladká múka
-
štipka Soľ
-
štipka Čierne korenie
-
2 hrnčeky Mlieko
-
1 hrnček Strúhaný syr čedar(môžete nahradiť iným syrom, napr. GOUDOU)
-
sladká alebo štipľavá paprika, popr. iné korenie
Popis
Vyskúšajte tento recept na rýchlu a výbornú karfiolovu polievku, ktorá vás zasýti teraz v lete. Je plná samých dobrých vecí.
Postup receptu
1
Hotovo
10 min
|
Nakrájajte karfiol na malé ružičky. Nastrúhajte mrkvu a nasekajte zeler na malé kúsky. |
2
Hotovo
15 min
|
Karfiol, mrkvu a zeler dajte do hrnca a zalejte vývarom alebo vodou s bujónom. Priveďte do varu a potom dusíme 12 – 15 minút alebo kým nie je zelenina zmäknutá. |
3
Hotovo
5 min
|
V inom kastróle rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku, soľ a korenie. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania 2 minúty alebo kým zmes nezhustne. |
4
Hotovo
|
Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr. Odstavte a vmiešajte do karfiolovej zmesi. V prípade potreby dochuťte a podávajte. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |