Ingrendiencie
-
5ks Vajcia
-
250g Kryštálový cukor
-
100ml Olej
-
100ml Horúca voda
-
250g Polohrubá múka
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
2 lyžice Kakao
-
2 ba. Čokoládový puding
-
1l Mlieko
-
6 lyžíc Kryštálový cukor
-
Poleva
-
4 bal. Kyslá smotana
-
5 lyžíc Kryštálový cukor
-
4 bal. Vanilkový cukor
Popis
Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.
(Visited 2 440 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
30 min
|
Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |