• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!
0 0
Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Polohrubá múka
100 g Margarín
100 g Kyslá smotana
2 ks Vajcia
1/2 čl Jedlá sóda
1 čl Soľ
300 g Zemiaky
100 g Cibuľa
250 g Kuracie prsia
p.ch. Čierne korenie
2 pl Slnečnicový olej
1/2 pl Ocot

Tradičná špecialita: Na cesto poskladajte zemiaky, cibuľu a kuracie mäso, a okraje potrite cesnakom! Zamilovala si ju celá rodina!

Cuisine:
  • 160 min.
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tento tradičný koláč pečú gazdinky v ruských oblastiach najmä počas veľkonočných a jesenných sviatkov, no neohrnú nad ním nos ani počas veľkých svadieb. Ide o tradičnú slanú špecialitu, ktorú si obľúbite po prvom ochutnaní.

(Visited 389 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V hlbokej miske nechajte v mikrovlnke roztopiť maslo. Keď mierne vychladne, pridajte k nemu kyslú smotanu a vymiešajte do hladka.

2
Done

Celé vajíčka si vyšľahajte v samostatnej miske, pridajte k nim margarín s kyslou smotanou. V pohári zmiešajte jedlú sódu a ocot a prilejte k zmesi. Môžete pridať aj ½ čajovej lyžičky soli.

3
Done

Múku si v inej miske preosejte a prilejte k nej vymiešanú zmes. Vypracujte cesto a keď je hotové nechajte ho v miske prikrytej utierkou odpočívať aspoň 30 minút.

4
Done

Medzitým si pripravte náplň. Kuracie prsia narežte na prúžky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, pridajte cibuľu nakrájanú na krúžky alebo polkruhmi. Prisypte nasekanú petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte, pridajte trochu oleja, aby to bolo mastnejšia a všetko spolu dobre zmiešajte. Rozdeľte mäsovo-zemiakovú náplň na dve časti.

5
Done

Plech si vymažte olejom. Cesto si vyvaľkajte na tri časti. Prvú dajte na plech, na ňu vysypte časť mäsovo-zemiakovej plnky. Prikryte ju druhým vyválaným kusom cesta a na neho vysypte druhú časť plnky. Tú prikryte treťou časťou cesta.

6
Done

Dbajte pritom na to, aby ste cestá na seba dokázali zlepiť, nech plnka po upečení nevypadáva. Okraje cesta teda zlepte do jedného hrubšieho. Niektoré gazdinky si zvyknú tieto okraje potrieť cesnakom.

7
Done

Vrch koláča potrite rozšľahaným žĺtkom. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte cca 150 minút. Po upečení podávajte ešte horúce.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Najlepší jarný cviklový šalát na chudnutie
next
Hrnečkový vanilkový koláč s jablkami hotový už za 30 minút s vláčnou a nadýchanou chuťou!
previous
Najlepší jarný cviklový šalát na chudnutie
next
Hrnečkový vanilkový koláč s jablkami hotový už za 30 minút s vláčnou a nadýchanou chuťou!